Synonymer till bengal

Vi känner till en synonym till bengal. Ordet bengal är synonymt med bengalisk eld och kan bland annat beskrivas som ”en korthårig kattras; individ av denna ras”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bengal samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bengal

 1. bengalisk eld

Vad är motsatsen till bengal?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bengal.

Vad betyder bengal?

 1. en korthårig kattras; individ av denna ras
 2. person från historiska provinsen Bengalen i dagens Bangladesh och östra Indien
 3. slags mindre fyrverkeripjäs

Hur böjs bengal?

 1. bengal
 2. bengalen
 3. bengalens
 4. bengaler
 5. bengalerna
 6. bengalers
 7. bengals

Hur kan ordet bengal användas?

Det saknas exempel på hur bengal kan användas.

Hur används ordet bengal i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bengal används i vanlig text.

 1. På sociala medier har det tidigare även lagts upp filmer där flera personer kastar bengaler mot bronsskulpturen och skriker ”Judas” och ”bränn ner honom”.
 2. En stor grupp i Myanmar anser att rohingyerna är illegala invandrare och kallar dem bengaler.
 3. Under onsdagskvällen kastade maskerade personer bengaler mot statyn och nu står väktare utanför ett stängsel som satts upp för att skydda bronsmonumentet.
 4. Kaptenen Marcus Danielson kom med Lennart Johanssons pokal i händerna och den mörka natten lystes upp av orangea bengaler som fansen tänt.
 5. Enligt polisens uppgifter tillhörde flera av dessa tillresta våldsbejakande vänsterautonoma grupperingar som hade för avsikt att stoppa eller störa den tillståndsgivna demonstrationen med hjälp av fyrverkerier, bangers och bengaler.
 6. Men fotbollsfesten mellan AIK och Djurgården fick skjutas upp, efter att det eldats med bengaler på läktarna.
 7. När kistan fördes ut ur kyrkan efter begravningen sjöngs Fiorentinas hymn och bengaler tändes i folkhavet.
 8. Då brände fyrverkeriförtjusta PSG–fans av ett batteri bengaler.
 9. Fyrverkerier och bengaler bränns av i jämn takt och spelarna ser till att börja med ut att titta mer på spektaklet än att koncentrera sig på uppvärmningen.
 10. Stämningen? Magisk, framför allt när spelarna kom in och ett hejdundrande fyrverkeri blandades med ett hav med bengaler på bortre kortsidan.
 11. Visst internetbeställs och smugglas smällare, flashbangers och bengaler till Sverige, men inte huvudsakligen till nyårsfirandet utan snarare för att använda vid till exempel fotbollsmatcher, menar han.
 12. De raderna är tillräckliga för att vi Leila K–supportrar ska få lust att tända bengaler.
 13. Efter att han hyllats tändes en bengal i Skellefteåklacken och båda lagen fick lämna isen, liksom hela bortasektionen.
 14. Nu tvingades Kroatien ta emot Turkiet inför tomma läktare, en bestraffning sedan lagets supportrar kastat bengaler under EM–matchen mot Tjeckien i somras.
 15. Mötet på Domnarsvallen i Borlänge i superettan mellan Dalkurd och Syrianska försenades sedan gästernas supportrar kastat in bengaler.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bengalisk eld en synonym till bengal. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på bengal