beräknande

Beräknande är synonymt med slug och utstuderad och kan bland annat beskrivas som ”inriktad på egen fördel, självisk”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av beräknande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till beräknande

slug, utstuderad

Motsatsord till beräknande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till beräknande.

Vad betyder beräknande?

 1. inriktad på egen fördel, självisk
 2. det att beräkna

Böjningar av beräknande

 1. beräknande
 2. beräknanden
 3. beräknandena
 4. beräknandenas
 5. beräknandens
 6. beräknandes
 7. beräknandet
 8. beräknandets

Exempel på hur ordet beräknande kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet beräknande används i svenska tidningar

 1. Principfast konfrontation visade sig vara effektivare än beräknande efterapning.
 2. Mycket talar dock för att den nordkoreanska regimen är ytterst beräknande i sin oberäknelighet.
 3. Även Sofia Coppolas ”The bling ring” om inbrottsligan som stal kläder från Paris Hilton platsar i denna subgenre där yta är allt och tonåringarna beräknande.
 4. Hillary Clinton uppfattas av många väljare som kall och beräknande, och har kämpat för att framstå som mänsklig.
 5. Domaren Timothy Holroyde sade att Choudary är "beräknande och farlig" och inte visade några tecken på ånger när hon fick domen uppläst i Old Bailey i London.
 6. Folkets filmdomstol gör alltså skillnad på transparent inspiration och beräknande återanvändning men tar även hänsyn till vem som ger och vem som tar.
 7. Låter filmens upplägg svårbegripligt? Det är krångligt, möjligen litet för beräknande, ett slags Quentin Tarantino–smartness.
 8. Tywin Lannister (Charles Dance)Släkten Lanniseters patriark är hänsynslös, beräknande och tillika en extremt skicklig stridstaktikter och härförare.
 9. Turkiets stöd till olika jihadistgrupper i Syrien genom bristande gränskontroller, vapen och logistik, och en oförutsägbar och samtidigt beräknande hållning i migrationsfrågan har lett till ansträngda relationer med EU.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till beräknande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är slug en synonym till beräknande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.