berättar

Berättar är synonymt med förtäljer.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av berättar och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till berättar

förtäljer

Motsatsord till berättar

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till berättar.

Vad betyder berättar?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av berättar.

Böjningar av berättar

 1. berättar

Exempel på hur ordet berättar kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet berättar används i svenska tidningar

 1. I efterhand är det tydligt att varningssignalerna fanns där långt innan sjukdomen bröt ut, berättar Maja Engström.
 2. Morfar dansade loss och körde sin egen grej, berättar Caroline Ehrning.
 3. – Jag vaknade av skotten, berättar en kvinna som bor i området för Borås tidning.
 4. ”Vi fick också göra sånt där test på jobbet som visar vilken person vi är”, berättar den unga kvinnan i gymmets bensträck för sin kompis i bröstpressen.
 5. Netflix vd Reed Hastings berättar i en intervju med The Wall Street Journal, via The Verge, att han inte tror att Netflix–anställda kommer återvända till kontoret förrän en majoritet är vaccinerade.
 6. Den 29–årige Jacob Blake, som sköts med sju skott i ryggen av amerikansk polis den 23 augusti, berättar för första gången om sitt tillstånd i en video från sjukhussängen.
 7. Du berättar om hängande haka, att känna sig liten och ful.
 8. I förhör berättar Nyqvist att han var tvungen att mörda två personer för att få lugn och ro i sinnet.
 9. Jag berättar bara hur det funkar på en kvällstidning.
 10. – När jag gick i skolan, berättar han, var rasismen något självklart.
 11. Sarah Havneraas säger ingenting om aborter när hon berättar om vad en ”ny jämställdhetspolitik” betyder.
 12. Jan Guillou kallar sig numera feminist, men berättar att han under en period hade svårt att anamma ordet efter att Göran Persson sagt han är feminist.
 13. Det berättar Mark Cerny i en exklusiv intervju för Wired.
 14. Nyligen gästades hon av Elin Nordmark från det globala teknikföretaget Siemens som berättar hur de kan hjälpa till att optimera resurseffektiviteten och möta individuella kundkrav inom livsmedelsindustrin.
 15. Det kan tyda på att ungen hade stereoskopiskt seende och man kan tänka sig att de vuxna kom med mat och la det i boet så att ungen kunde äta, berättar Per Ahlberg.
 16. Det krävs ganska komplicerad utrustning, med slussar och ventiler, trycksättning och skruvmatare, berättar Martin Pei.
 17. När Viktor berättar att han köpte gården 2001, utgår vi ifrån att det alltså tagit 19 år att skapa en så uppvuxen och frodig trädgård.
 18. Snarare är detta virus en budbärare som berättar om allt som inte står rätt till i denna civilisation.
 19. I ett skakande vittnesmål berättar han om ett tillfälle där Ghislaine Maxwell ska ha tagit med en 15–årig svensk flicka till Dubinfamiljens hem.
 20. Romain Desrousseaux, Neoens chef för internationell utveckling, berättar för PV Magazine att företaget är mycket nöjt med energilagrets prestation, både tekniskt och på marknaden.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till berättar är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förtäljer en synonym till berättar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.