berättar

Synonymer till berättar

förtäljer

Motsatsord till berättar

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till berättar.

Vad betyder berättar?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur berättar används i svenska tidningar

  1. – Sex veckor efter bröllopet, jag hade precis kommit hem från en jobbresa i USA, sa min man att ”vi måste prata”, berättar Emma.
  2. Söndagens avsnitt ställdes in, men tv–kanalen ITV berättar nu att måndagens program kommer sändas som vanligt.
  3. Han berättar att de under måndagen ska inspektera banan för att se om den är körduglig.
  4. Under ett seminarium på Bil Sweden berättar Per Öhlund på sektion fordonsregler inom väg– och järnvägsavdelningen på Transportstyrelsen att typgodkännanden av fordon är en rätt omständlig historia.
  5. Kommunalrådet Marie Larsson (S) i Älvkarleby berättar i sociala medier om att hon blev överfallen i sitt hem, på grund av sitt politiska engagemang.
  6. Regeringen pekar i inbjudan ut tre utmaningar den särskilt vill att de inbjudna fokuserar på och berättar vad branschen själva kan göra och vilka förväntningar den har på regeringen.
  7. Hans vänner berättar att de hade kontakt flera gånger av dagen på grund av rädsla för att han skulle gripas, rapporterar CNN.
  8. Borgnäs berättar att han för några år sedan började fundera kring vad det skulle innebära om skottföljden var den omvända, och att han därefter började granska vittnesmålen från mordplatsen på nytt.
  9. Men det är i en intervju med radioprofilen som Justin Bieber berättar om den krokiga inledningen i förhållandet med sin fru Hailey Baldwin, 23, och sitt tidigare förhållande med sångerskan Selena Gomez, 27.
  10. Den andra blev helt bucklig, berättar Daniel Granholm.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av berättar

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förtäljer en synonym till berättar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.