beroende av

Beroende av är synonymt med avhängig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av beroende av och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till beroende av

avhängig

Motsatsord till beroende av

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till beroende av.

Vad betyder beroende av?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av beroende av.

Böjningar av beroende av

 1. beroende av

Exempel på hur frasen beroende av kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen beroende av används i svenska tidningar

 1. – Det är klart att läget gör ju att jag blir beroende av vad de andra hittar på.
 2. – Det är en viktig agendakamp och många små partier är helt beroende av att deras frågor har en hyfsat hög position på dagordningen, säger Ekengren Oscarsson.
 3. – Har man en organisation med stor frihet hos medarbetarna är man inte lika beroende av en tydlig ledare i det dagliga arbetet, eftersom alla jobbar mer självständigt.
 4. – I många generationer har vi varit beroende av havet – för vår försörjning och för vår överlevnad.
 5. – Flera forskningsorganisationer har på senare år fokuserat på att bättre förklara sambandet mellan miljötillståndet i Östersjön och samhällsekonomin – att vi är beroende av en levande Östersjö för att våra ekonomier ska gå framåt.
 6. – För den kinesiska ekonomin är det en droppe i havet, men invånarna i Liuyang är beroende av fyrverkeriindustrin, av fabrikerna, säger 48–årige Chen Jiarong, som tillverkat raketer sedan han var tonåring och nu har 120 anställda.
 7. – Eftersom medicineringen är beroende av vätskebalansen i kroppen måste han läggas in för att få dropp om han förlorar mycket vätska.
 8. – Det låter kanske konstigt, men jag är beroende av Facebook, både i mitt nya liv som föreläsare och privat.
 9. – Därför är vi i många fall helt beroende av donerad bröstmjölk, men i dagsläget har vi alldeles för få donatorer, säger Anna–Karin Edstedt Bonamy.
 10. – I de östra delarna av Aleppo är 300 000 människor, en tredjedel av dem barn, beroende av vatten från brunnar som kan vara förorenade av avföring, säger talesmannen Christophe Boulierac.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till beroende av är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är avhängig en synonym till beroende av. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.