beroende på

Synonymer till beroende på

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till beroende på.

Motsatsord till beroende på

oberoende av, oavsett

Vad betyder beroende på?

 1. till följd av, som resultat av; på grund av, med anledning av

Exempel på hur beroende på används i svenska tidningar

 1. – Det är mycket beroende på att USA fortsatte att gå väldigt bra och aktier noterade på amerikanska börsen utgör drygt hälften av innehaven i en globalfond, säger Erik Fransson.
 2. – För de arbetssökande riskerar stödet att variera beroende på var man bor.
 3. – Det verkar som om det finns väldigt många exoplaneter och en del av dem borde vara lämpliga för liv, lite beroende på hur vi definierar liv.
 4. – Det kan skilja sig beroende på produktionen av svenska hockeyspelare till NHL.
 5. – Det finns en brytpunkt för när havsnivåerna stiger, mestadels beroende på smältande isar på Grönland och Antarktis, någonstans mellan 1,5 och 2 grader.
 6. – Det tredje alternativet är att man inte agerar så taktiskt mot dem utan spelar ett försvarsspel som vi trivs med, det får nog bli en mix av alla tre beroende på situation, säger Signell.
 7. – Det fina med det här verket är att det tar olika former beroende på kontext.
 8. – Det som kan verka ganska självklart dagen innan ett val är helt annorlunda dagen efter ett val beroende på valresultatet, svarar hon undvikande.
 9. – Det kan se olika ut beroende på vem vi väljer att anställa, men med tanke på hur stor hoppningen i dag är tror jag personligen att det krävs nog bort emot en heltid för att vederbörande ska hinna med allt, säger Andrea Barth.
 10. – Det var rätt mycket mjölksyra i kroppen, säkert beroende på att jag inte badade av efter 100 fjäril i går, men det var ett helt okej lopp.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av beroende på

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är oberoende av motsatsen till beroende på.