beroende på

Beroende på kan beskrivas som ”till följd av, som resultat av; på grund av, med anledning av”. Frasen är motsatsen till oberoende av.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av beroende på samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till beroende på?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till beroende på.

Vad är motsatsen till beroende på?

 1. oberoende av
 2. oavsett

Vad betyder beroende på?

 1. till följd av, som resultat av; på grund av, med anledning av

Hur böjs frasen beroende på?

 1. beroende på

Hur kan frasen frasen beroende på användas?

Det saknas exempel.

Hur används frasen frasen beroende på i svenska tidningar?

 1. – Det är mycket beroende på att USA fortsatte att gå väldigt bra och aktier noterade på amerikanska börsen utgör drygt hälften av innehaven i en globalfond, säger Erik Fransson.
 2. – För de arbetssökande riskerar stödet att variera beroende på var man bor.
 3. – Det verkar som om det finns väldigt många exoplaneter och en del av dem borde vara lämpliga för liv, lite beroende på hur vi definierar liv.
 4. – Det kan skilja sig beroende på produktionen av svenska hockeyspelare till NHL.
 5. – Det finns en brytpunkt för när havsnivåerna stiger, mestadels beroende på smältande isar på Grönland och Antarktis, någonstans mellan 1,5 och 2 grader.
 6. – Det tredje alternativet är att man inte agerar så taktiskt mot dem utan spelar ett försvarsspel som vi trivs med, det får nog bli en mix av alla tre beroende på situation, säger Signell.
 7. – Det fina med det här verket är att det tar olika former beroende på kontext.
 8. – Det som kan verka ganska självklart dagen innan ett val är helt annorlunda dagen efter ett val beroende på valresultatet, svarar hon undvikande.
 9. – Det kan se olika ut beroende på vem vi väljer att anställa, men med tanke på hur stor hoppningen i dag är tror jag personligen att det krävs nog bort emot en heltid för att vederbörande ska hinna med allt, säger Andrea Barth.
 10. – Det var rätt mycket mjölksyra i kroppen, säkert beroende på att jag inte badade av efter 100 fjäril i går, men det var ett helt okej lopp.


Mer information om beroende på och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är oberoende av motsatsen till beroende på.