Synonymer till besiktning

Vi känner till 11 synonymer till besiktning. Ordet besiktning är en synonym till granska och granskning och kan bland annat beskrivas som ”undersökning, kontroll”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av besiktning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till besiktning

 1. avsöka
 2. granska
 3. granskning
 4. inspektion
 5. kontroll
 6. mönstra
 7. pröva
 8. revidera
 9. undersökning
 10. visitation
 11. översyn

Vilka ord betyder nästan samma sak som besiktning?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till besiktning. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. syna
 2. nagelfara

Vad är motsatsen till besiktning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till besiktning.

Vad betyder besiktning?

 1. undersökning, kontroll
 2. undersökning av kvalitet; det att besiktiga

Hur böjs besiktning?

 1. besiktning
 2. besiktningar
 3. besiktningarna
 4. besiktningarnas
 5. besiktningars
 6. besiktningen
 7. besiktningens
 8. besiktnings

Hur kan ordet besiktning användas?

Följande exempelmeningar visar hur besiktning kan användas.

 1. bilen ska in på besiktning

Hur används ordet besiktning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet besiktning används i vanlig text.

 1. – Det är viktigt att man säkerställer med sitt försäkringsbolag om villaförsäkringen täcker solcellsanläggningen och om försäkringsbolaget ställer särskilda krav, till exempel på besiktning, säger Jonas Bengtsson.
 2. Höghuset har haft det brandfarliga materialet i fasaden sedan det invigdes 2014 men det var först efter en besiktning i år som upptäckten gjordes.
 3. Vi bokar en kontrollbesiktning av en elbil för att se hur stor skillnad det är mot en ”vanlig” besiktning.
 4. Efter att GP kom i kontakt med Ingo åkte de till macken för en besiktning.
 5. En byggnadskran bar arbetarna in mot mitten av bygganden för en sista besiktning, och en annan kran transporterade upp de nödvändiga verktygen 40 meter över kyrkans golv, där en stor del av arbetet ska genomföras.
 6. – Skanska har varit nere i Kina på plats och gjort kontinuerliga besiktningar.
 7. Vid närmare besiktning av burken visade det sig att i stället för nötter innehöll den 1,5 kilo sprängmedel, en mängd som motsvarar sprängkraften som användes av de fyra självmordsbombarna som dödade 52 personer terrordådet i London den 7 juli 2005.
 8. Som till exempel vaccinering, besiktning och chippning av hundarna.
 9. – Det har införts nya krav som gjort att många ägare av biogasbilar fått en dyrare besiktning än tidigare och där vill vi se hur kostnaden för den dyrare besiktningen kan tas av biltillverkaren i stället.
 10. – Det behövs göras en besiktning av huset i dagsljus, för tillfället vet vi inte hur förstört det är, säger Calle Persson.
 11. Länsförsäkringars besiktningar visar på brister i form av exempelvis kablar som hänger löst, dras genom taket på felaktiga sätt eller ligger oskyddade.
 12. Jag kände på snön på besiktningen i morse men det blir varmt och den ändrar sig.
 13. Det innebär kortare tid till nästa besiktning för dessa fordon.
 14. Stiftelsen Ostindiefararen Götheborgs styrelse har beslutat att inte genomföra någon besiktning av skeppet, vilket innebär att det riskerar att förlora samtliga certifikat som behövs för att kunna göra seglatser.
 15. Där upptäcktes en rad tekniska fel när lägenhetsinnehavarna flyttade in, ganska basala fel som besiktningen missade.
 16. Förslaget innebär en förändring av vad som ska kontrolleras genom bilens OBD–kontroll i samband med besiktning av bilar och föreslås träda i kraft 20 maj 2018.
 17. Vid besiktningarna har i snitt fem procent av fartygen nyligen använt otillåtet bränsle.
 18. Men då står ju besiktningen där och kliar sig i huvudet "för den där blinkersen godkände vi ju alldeles nyss", säger hon.
 19. Vid besiktningen kontrolleras bostadens skick och att de eventuella tillval som du beställt är korrekta och levererade.
 20. Samtidigt kräver Sveriges fordonsverkstäders förening, SFVF, skärpt besiktning av gasfordon.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är granska en synonym till besiktning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på besiktning

Ord som slutar på besiktning