Synonymer till besked

Vi känner till 8 synonymer till besked. Ordet besked är en synonym till meddelande och svar och kan bland annat beskrivas som ”svar, upplysning”. Ordet används i uttrycket ”med besked” som betyder ”med eftertryck”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av besked samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till besked

 1. besvarande
 2. bud
 3. budskap
 4. facit
 5. kungörelse
 6. meddelande
 7. notis
 8. svar

Vad är motsatsen till besked?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till besked.

Vad betyder besked?

 1. svar, upplysning
 2. upplysning, meddelande

Hur används ordet besked i uttryck?

 1. med besked = med eftertryck

Hur böjs besked?

 1. besked
 2. beskeden
 3. beskedens
 4. beskedet
 5. beskedets
 6. beskeds

Hur kan ordet besked användas?

Följande exempelmeningar visar hur besked kan användas.

 1. hon har sökt till två gymnasieskolor och får besked nästa vecka
 2. de fick beskedet att de måste flytta

Hur används ordet besked i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet besked används i vanlig text.

 1. ”Det är med stor sorg jag har fått beskedet om den fruktansvärda attacken i Kongsberg.
 2. Hon och statsminister Stefan Löfven (S) kommer att ge besked om utställningen på det internationella forumet i Malmö om Förintelsen och bekämpande av antisemitism.
 3. Det var länge osäkert om eller när Hang Seng skulle öppna för dagen, men vid lunchtid, lokal tid, kom beskedet att börsen håller stängt hela dagen.
 4. Öppningen sker efter att delstaten passerat en vaccinationsgrad på 70 procent – och när beskedet om restriktionslättnaderna kom blev Alan Buki och hans frisörkollegor snabbt fullbokade.
 5. Nu väntar familjen på besked om den senaste överklagan till Migrationsöverdomstolen får prövningstillstånd.
 6. FN–chefen är ”chockad” över det etiopiska beskedet.
 7. Regeringen har inget besked om när de ska lägga fram ett lagförslag i riksdagen, skriver socialdepartementet till TT.
 8. Bolagets första besked var att alla produktioner med honom ställs in, men nu har man beslutat att ändå sända redan inspelade ”Anders och våldet”.
 9. Man inväntar även besked från rättsläkare gällande dödsfallet.
 10. Regeringens uppseende­väckande senfärdighet i fråga om skatteanståndet duger inte – företagen förtjänar besked och långsiktiga spelregler, även under en kris.
 11. Parallellt med den dramatiska utvecklingen i Panjshir väntar många på besked från talibanerna om vilka som ska ingå i Afghanistans nya regering.
 12. Samtliga fyra domare som motsatte sig beslutet skrev öppet om sina åsikter efter beskedet, något som beskrivs som en ovanlig åtgärd.
 13. Utanför listan med de mest omsatta aktierna gick den tyska Scaniaägaren Traton tungt efter måndagens besked att den globala halvledarbristen har tvingat lastbilstillverkaren att stoppa produktionen denna vecka.
 14. Larmet kom strax efter klockan åtta på kvällen och under natten kom beskedet att två personer dött i olyckan.
 15. På måndagen kom beskedet att de allra sista amerikanska avresorna från Afghanistan är nära förestående.
 16. Under måndagen kom dock nya besked.
 17. Bolt, med drygt 3 000 elsparkcyklar i Stockholm, välkomnar beskedet.
 18. Redan innan Biden hade hunnit tillkännage beskedet om att han gått med på Pentagons rekommendation hade det dock hunnit komma reaktioner med anledning av hur USA avslutade sin insats i Afghanistan.
 19. Förra veckan var produktionen igång som vanligt igen, men på måndagen kom beskedet att Volvo tvingas till ett nytt produktionsstopp under hela nästa vecka.
 20. Vi uppmanar energiminister Anders Ygeman att skyndsamt se till att utredningen görs klar och ge besked i budgetpropositionen i september att reformen kommer att genomföras 2022.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är meddelande en synonym till besked. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på besked