Synonymer till beskickning

Vi känner till en synonym till beskickning. Ordet beskickning är synonymt med ambassad och kan bland annat beskrivas som ”legation, ambassad”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av beskickning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till beskickning

 1. ambassad

Vad är motsatsen till beskickning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till beskickning.

Vad betyder beskickning?

 1. legation, ambassad
 2. suverän stats representation hos en annan suverän stat, bestående av ett eller flera sändebud och dennes anställda biträden

Hur böjs beskickning?

 1. beskickning
 2. beskickningar
 3. beskickningarna
 4. beskickningarnas
 5. beskickningars
 6. beskickningen
 7. beskickningens
 8. beskicknings

Hur kan ordet beskickning användas?

Det saknas exempel på hur beskickning kan användas.

Hur används ordet beskickning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet beskickning används i vanlig text.

 1. Den nye presidenten Luis Arce, som efterträtt Morales som ledare för socialistpartiet Mas, har tagit emot ambassadörer från Venezuela och Iran efter att ländernas beskickningar stått tomma i nästan ett år, rapporterar EFE och Reuters.
 2. Minst fyra raketer har slagit ner i den irakiska huvudstaden Bagdads så kallade gröna zon, det strängt bevakade område där regeringsbyggnader och utländska beskickningar är belägna.
 3. Två raketer slog ned i den irakiska huvudstadens så kallade gröna zon – det strängt bevakade område där regeringsbyggnader och utländska beskickningar finns.
 4. Förstesekreterare på den svenska beskickningen i Pretoria, Sydafrika 1988–1992.
 5. Bara diplomater släpps in på Rysslands beskickningar i städerna Kiev, Charkiv, Odessa och Lviv.
 6. Enligt svensk lag betraktas nämligen uppehållstillståndskort som människor har ljugit eller mutat sig till som äkta så länge de är utfärdade av en svensk beskickning.
 7. Karriären avslutades som försvarsattaché vid beskickningarna i Paris, Bryssel och Rom fram till 1983, då han gick i pension.
 8. Men liksom de konsulat som finns kvar i dag, däribland Sveriges, var dessa ambassader avsedda att representera respektive land i det internationella området Jerusalem – de klassades inte som beskickningar i landet Israel.
 9. Diplomatiska kontakter mellan USA och Nordkorea sköts sedan länge via Sveriges ambassad i Pyongyang, eftersom USA inte har någon egen beskickning i landet.
 10. Källan tror att man agerat på samma vis också på andra finska beskickningar, åtminstone i de nordiska länderna.
 11. Även två civilanställda tjänstemän vid Turkiets beskickning i Bangladesh ska befinna sig på flykt sedan de valt att inte hörsamma uppmaningen att återvända till Ankara.
 12. I själva verket har den amerikanska administrationen sedan flera år tillbaka hyst allvarliga misstankar om Gülen­rörelsens illegala förehavanden, baserat på numera Wikileaks–avslöjad rapportering från beskickningen i Ankara.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ambassad en synonym till beskickning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?