Synonymer till beskrev

Se även beskriver

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av beskrev samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till beskrev

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till beskrev.

Vad är motsatsen till beskrev?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till beskrev.

Vad betyder beskrev?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av beskrev.

Hur böjs beskrev?

 1. beskrev

Hur kan ordet beskrev användas?

Det saknas exempel på hur beskrev kan användas.

Hur används ordet beskrev i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet beskrev används i vanlig text.

 1. År 2018 beskrev exempelvis forskarna en 13–årig flicka som levde för 50 000 år sedan, vars far var denisovan, medan modern var neandertalare.
 2. Inringaren som blev utsatt för brottet beskrev gärningsmannen som hotfull och att han hade ett vapenliknande föremål.
 3. Omgivningen beskrev honom som nästan overkligt lugn, ”på samma humör jämt” som en arbetskamrat uttryckte det.
 4. Bowlby nämnde inte direkt kärleken men beskrev det känslo– mässiga behov barnet har av att vara nära en vuxen, den primära omsorgspersonen.
 5. Hon sken upp, förstod mycket väl vad jag menade och beskrev dem med en kvick skruvande armrörelse.
 6. – Jag ville låta matchen komma till mig, beskrev Kulusevski för oss när han försökte analysera vad han hade sett från bänken.
 7. Vid en presskonferens efteråt beskrev Vladimir Putin resultatet som väldigt framgångsrikt.
 8. Om hur hans farfar och hans arbetskamrater, som då jobbade med att lägga ny väg i Varvs socken, plötsligt stod med fötterna i de beskrev som en massgrav.
 9. I november 2019 beskrev forskare, i tidskriften Nature, att nio av de femton stora system som bidrar till att reglera tillståndet på planeten har börjat röra på sig.
 10. – Det är en slump, svarade 31–åringen, som beskrev sig själv och den 34–årige futsalspelaren som storspelare och berättade att han blivit stoppad av flera spelbolag.
 11. Då beskrev Dagny också hur hon ser på framtiden för bloggen, och några planer på att lägga tangentbordet på hyllan har hon inte.
 12. Hon hade problem med fötterna också och beskrev dem som sina största motståndare.
 13. Då, den 22 mars i år, beskrev Löfven det som var på väg att hända som ”en av få avgörande stunder i livet”.
 14. Vakthavande befäl Martin Hallberg beskrev på söndagsmorgonen natten som ”en vanlig helgkväll”, och trots rådande pandemi och utökade restriktioner blev det en hel del ingripanden.
 15. På presskonferensen beskrev finansministern situationen vad gäller återbetalningskraven som allvarlig och hon sade att regeringen vill hitta ett sätt att stödja researrangörerna.
 16. Den misslyckade förvandlingen blev först uppmärksammad i lördags när konstnären Antonio Guzman Capel la ut en bild på vad han själv beskrev som ett ”misstag” i sina sociala medier.
 17. I 36 dygn var Kent Östling nedsövd och efteråt beskrev läkarna honom som ”Sveriges sjukaste covidpatient”.
 18. Den sittande presidentens kampanj trycker på att Elfenbenskustens ekonomi har växt under Ouattaras tid vid makten – i augusti beskrev Världsbanken tillväxten som "en av de bäst presterande" söder om Sahara.
 19. En deltagare beskrev hur hon tolkade den som ”Okej, är det inte mer än så”.
 20. Som författare måste man lära sig att hålla sig på rätt sida den osynliga glasvägg genom vilken betraktarna ser hjärtat upphängt på köttkroken (som den överspände Strindberg beskrev det) krumbuktande i skyltfönstret inför allas blickar.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?