Synonymer till beskriva

Vi känner till 18 synonymer till beskriva. Ordet beskriva är en synonym till definiera och förklara och kan beskrivas som ”berätta detaljerat om någon sak”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av beskriva samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till beskriva

 1. avbild
 2. berättelse
 3. beteckna
 4. bild
 5. definiera
 6. formulera
 7. framföra
 8. förklara
 9. karakterisera
 10. manifestera
 11. porträttera
 12. skildra
 13. skildring
 14. utmåla
 15. uttrycka
 16. visa
 17. yttra
 18. återberätta

Vilka ord betyder nästan samma sak som beskriva?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till beskriva. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. precisera
 2. presentera

Vad är motsatsen till beskriva?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till beskriva.

Vad betyder beskriva?

 1. berätta detaljerat om någon sak

Hur böjs beskriva?

 1. beskrev
 2. beskrevs
 3. beskriv
 4. beskriva
 5. beskrivas
 6. beskriven
 7. beskriver
 8. beskrivit
 9. beskrivits

Hur kan ordet beskriva användas?

Det saknas exempel på hur beskriva kan användas.

Hur används ordet beskriva i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet beskriva används i vanlig text.

 1. Ehrenstrahls målning med titeln ”Vanus labor” (latin för fåfäng möda) har ofta beskrivits som att de ljusa barnen förgäves försöker tvätta bort det mörka barnets hudfärg.
 2. Under en resa i England 1809 beskrev den svenske författaren Erik Gustav Geijer vad han menade var engelsmännens nationaldryck, som människor i alla samhällsklasser drack i stora mängder.
 3. Lars Hammarström beskriver att det var kaotiskt på platsen i början av räddningsarbetet.
 4. De skildes som vänner, och i förhör med polis beskriver kvinnan sin sambo som ”glad”.
 5. Uppenbart har man lyckats komma överens om det som Vänsterpartiet beskrivit som ett avtal, det vill säga formuleringar om hur samarbetet mellan Vänsterpartiet och regeringen ska regleras framöver.
 6. Miljöorganisationen Zero beskriver verket som den näst största källan till koldioxidutsläpp i Portugal, men pekar samtidigt på en risk att kolet endast ersätts med någon annan icke förnybar energikälla.
 7. Inom techbranschen har begreppet metaverse blivit extremt hett för att beskriva framtidens internet.
 8. En grupp välrenommerade forskare från Harvard och MIT har i all tysthet utvecklat vad de beskriver som världens just nu kraftfullaste kvantsimulator.
 9. – I mina studier har chefer beskrivit att de saknar att medarbetare hör av sig och att de ofta gör det när det redan har gått för långt.
 10. Till Dagens industri har han beskrivit avtalen som ”vattentäta”.
 11. Aegirbios vd Martin Linde har i augusti beskrivit det som att man ”fram till dags datum sålt tester för ca 900 miljoner”, och har i en intervju med Dagens industri beskrivit ordrarna som ”vattentäta”.
 12. Kinesiska medier formulerar det som att Kinas president Xi varnade sin amerikanske kollega Biden för att "leka med elden" – syftande på alla tendenser till att beskriva och behandla Taiwan som självständigt.
 13. Ex–modellen beskriver Boris Johnsons ”desperata” erbjudande för att hjälpa hennes företag samtidigt som han föreslog en sexrelation.
 14. Advokat Torgny Wetterberg, som företräder ordförande Ian Lundin i processen beskriver åtalsbeslutet som ”uppseendeväckande felaktigt” och hävdar att ingen på företaget gjorde något fel under åren med verksamhet i Sudan.
 15. När rättegången inleddes den 28 oktober beskrev pojkens försvarsadvokat Leif Persson det som 15–åringen gjorde som ”ett vansinnigt dåd”.
 16. Verksamheten är som han beskriver det att ”göra produkter som ska hjälpa kliniker att genomföra bra IVF–behandlingar”.
 17. Läget på landets intensivvårdsavdelningar beskrevs tidigare i veckan som ”en riktig nödsituation” av den ledande virologen Christian Drosten.
 18. Historien är ju ofta långt mer komplicerad än den känslostyrda reflexen som jag försökte beskriva, och dessutom ofta bortglömd i ett Sverige där historieämnet är sorgligt undanskymt.
 19. I ett blogginlägg beskriver Metas ansvarige för annonser, Graham Mudd, de kommande förändringarna som ett led i att möta ”folks förändrade förväntningar kring hur annonsörer kan nå dem på våra plattformar”.
 20. Formellt kandiderade han då för Socialliberala partiet (PSL), vars politik snarare kan beskrivas som nationalkonservativ, men efter ett år vid makten lämnade han partiet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är definiera en synonym till beskriva. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på beskriva