Synonymer till beskriver

Beskriver kan bland annat beskrivas som ”berättar om, redogör för, framställer ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av beskriver samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till beskriver

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till beskriver.

Vad är motsatsen till beskriver?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till beskriver.

Vad betyder beskriver?

 1. berättar om, redogör för, framställer 
 2. bildar, rör sig i (t.ex. en bana i rymden)

Hur böjs beskriver?

 1. beskrev
 2. beskrevs
 3. beskriv
 4. beskriva
 5. beskriven
 6. beskrivens
 7. beskriver
 8. beskrivit
 9. beskrivits
 10. beskrivs

Hur kan ordet beskriver användas?

Följande exempelmeningar visar hur beskriver kan användas.

 1. vittnet beskrev händelseförloppet så gott han kunde
 2. jorden beskriver en cirkel runt solen

Hur används ordet beskriver i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet beskriver används i vanlig text.

 1. Ehrenstrahls målning med titeln ”Vanus labor” (latin för fåfäng möda) har ofta beskrivits som att de ljusa barnen förgäves försöker tvätta bort det mörka barnets hudfärg.
 2. Under en resa i England 1809 beskrev den svenske författaren Erik Gustav Geijer vad han menade var engelsmännens nationaldryck, som människor i alla samhällsklasser drack i stora mängder.
 3. Lars Hammarström beskriver att det var kaotiskt på platsen i början av räddningsarbetet.
 4. De skildes som vänner, och i förhör med polis beskriver kvinnan sin sambo som ”glad”.
 5. Då mötte hon två personer, som beskrivs som yngre killar i 16–17–årsåldern.
 6. I Frankrike beskrivs den femte vågen som ”blixtsnabb”, och i Österrike inleds den mest omfattande nedstängningen på flera månader.
 7. Uppenbart har man lyckats komma överens om det som Vänsterpartiet beskrivit som ett avtal, det vill säga formuleringar om hur samarbetet mellan Vänsterpartiet och regeringen ska regleras framöver.
 8. Festivalen beskrivs som en systerfestival till sommarsatsningen Summerburst.
 9. Miljöorganisationen Zero beskriver verket som den näst största källan till koldioxidutsläpp i Portugal, men pekar samtidigt på en risk att kolet endast ersätts med någon annan icke förnybar energikälla.
 10. Deras tillstånd beskrivs som stabilt.
 11. Inom techbranschen har begreppet metaverse blivit extremt hett för att beskriva framtidens internet.
 12. En grupp välrenommerade forskare från Harvard och MIT har i all tysthet utvecklat vad de beskriver som världens just nu kraftfullaste kvantsimulator.
 13. – I mina studier har chefer beskrivit att de saknar att medarbetare hör av sig och att de ofta gör det när det redan har gått för långt.
 14. I studien, som UNT var först att rapportera om, beskrivs hur smittkedjor med ursprung i Sverige i flera hundra fall har tagit sig vidare till andra länder.
 15. Till Dagens industri har han beskrivit avtalen som ”vattentäta”.
 16. Aegirbios vd Martin Linde har i augusti beskrivit det som att man ”fram till dags datum sålt tester för ca 900 miljoner”, och har i en intervju med Dagens industri beskrivit ordrarna som ”vattentäta”.
 17. Kinesiska medier formulerar det som att Kinas president Xi varnade sin amerikanske kollega Biden för att "leka med elden" – syftande på alla tendenser till att beskriva och behandla Taiwan som självständigt.
 18. Ex–modellen beskriver Boris Johnsons ”desperata” erbjudande för att hjälpa hennes företag samtidigt som han föreslog en sexrelation.
 19. Advokat Torgny Wetterberg, som företräder ordförande Ian Lundin i processen beskriver åtalsbeslutet som ”uppseendeväckande felaktigt” och hävdar att ingen på företaget gjorde något fel under åren med verksamhet i Sudan.
 20. När rättegången inleddes den 28 oktober beskrev pojkens försvarsadvokat Leif Persson det som 15–åringen gjorde som ”ett vansinnigt dåd”.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?