Synonymer till beskrivit

Se även beskriver

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av beskrivit samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till beskrivit

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till beskrivit.

Vad är motsatsen till beskrivit?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till beskrivit.

Vad betyder beskrivit?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av beskrivit.

Hur kan ordet beskrivit användas?

Det saknas exempel på hur beskrivit kan användas.

Hur används ordet beskrivit i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet beskrivit används i vanlig text.

 1. Medvedev har själv tidigare beskrivit hur vakterna jagade honom under flykten.
 2. I grunden är det samma dilemma som Trägårdh beskrivit i sin analys av vad som hänt i Sverige.
 3. Ukrainas militär har beskrivit attackerna som ”mystiska” och USA understryker att man inte har något med det att göra.
 4. Flera tidigare kollegor har beskrivit José Irizarrys vittnesmål som lögner som syftar till att rentvå honom själv eller korta hans fängelsestraff.
 5. En av de efterlysta från Sverige som är internationellt efterlyst av både Sverige och FBI, bland annat för synnerligen grov narkotikabrottslighet, har i krypterade chattar beskrivit Turkiet som ”gangstrarnas paradis”.
 6. Theodor Engström har beskrivit att han studerat Annie Lööfs livvaktsskydd och att Ing–Marie Wieselgren var en lättare måltavla.
 7. En person har tidigare beskrivit andjakten i termer av att man ”bokstavligen slaktar alla änder” och att jägarna ”ställer sig runt dammen och skjuter helt besinningslöst.
 8. Svantesson har tidigare beskrivit budgeten som ”något åtstramande” och menar att det nu är viktigt att vara återhållsam för att inte blåsa på inflationen.
 9. Greta Thunberg, som tidigare beskrivit COP27 som ett tillfälle för världens ledare att ägna sig åt så kallad ”greenwashing”, har inga större förväntningar på mötet.
 10. Verket har liksom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) beskrivit solcellerna som ett hot mot att bevara svenska jordbruk.
 11. Hon ska även ha skrivit egna texter med högerextrema budskap och beskrivit sig som nationalsocialist.
 12. Parisa Liljestrand har tidigare hamnat i blåsväder för att hon i en intervju felaktigt har beskrivit sig som litteraturvetare och för att hon i en frågestund i SVT misstagit filmregissören Ruben Östlund för att vara författare.
 13. Hon har beskrivit åtgärden som ”enande”.
 14. Men en flickvän till en annan frisläppt fånge har även hon beskrivit platsen för Sky News som ett koncentrationsläger.
 15. Malin har beskrivit det som att Indiana kan vara ”lite i det blå”.
 16. Enligt Utrikespolitiska Institutet pågår sedan 2015 en konflikt i Jemen som FN har beskrivit som den värsta i världen.
 17. De fem partiledarna som tidigare intervjuats i 30 minuters valspecial har alla beskrivit vilken regering de helst vill se.
 18. Den svenska försvarsledningen har beskrivit den säkerhetspolitiska situationen som ”mycket spänd”.
 19. “Övervakning–som–tjänst–enheterna som vi tagit bort och beskrivit i den här rapporten har brutit mot flera gemenskapsstandarder och användarvillkor.
 20. Camilla Pettersson, ersättande huvudskyddsombud på SJ, har för Sekotidningen beskrivit en situation där tågvärdar och lokförare inte längre får ihop sina privatliv på grund av planeringssystemet och att arbetsgivaren inte lyssnar.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet beskrivit

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet beskrivit.

Bild med texten beskrivit