Synonymer till beskrivning

Vi känner till 7 synonymer till beskrivning. Ordet beskrivning är en synonym till presentation och redogörelse och kan bland annat beskrivas som ”berättelse, redogörelse”. Ordet används i uttrycket ”(ordningen i rummet) trotsar all beskrivning” som betyder ”(ordningen i rummet) är obeskrivligt dålig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av beskrivning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till beskrivning

 1. beteckning
 2. deskription
 3. märke
 4. presentation
 5. redogörelse
 6. signalement
 7. skildring

Vad är motsatsen till beskrivning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till beskrivning.

Vad betyder beskrivning?

 1. berättelse, redogörelse
 2. skildring, framställning
 3. bruksanvisning, manual, recept

Hur används ordet beskrivning i uttryck?

 1. (ordningen i rummet) trotsar all beskrivning = (ordningen i rummet) är obeskrivligt dålig

Hur kan ordet beskrivning användas?

Följande exempelmeningar visar hur beskrivning kan användas.

 1. en beskrivning av skolans verksamhet

Hur används ordet beskrivning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet beskrivning används i vanlig text.

 1. – Det finns ingen beskrivning av vad ett samarbete med till exempel USA eller Sverige skulle innebära.
 2. Och efter det sade Duterte att näste president borde vara jurist och ha mycket medkänsla – en beskrivning som har tolkats som stöd till Leni Robredo, den nuvarande vicepresidenten som ligger långt bak i opinionsmätningarna.
 3. Där fanns upplysningar om färjelinjerna (Esbjerg–Dunker och Harwich–Ravenby), och beskrivningar av ett land ”som ger rika möjligheter att utforska något helt nytt – och samtidigt uppleva en märklig känsla av att ha varit här förut”.
 4. Titeln ”Sträckande sig uppåt mot ljuset” är hämtad från Signe Marias beskrivning av Axel Ebbes kvinnoskulptur ”Solrosen”, en symbolisk bild av hennes egen klassresa – fattigflickan som gifte sig med en av Sveriges rikaste män.
 5. Trots många års upprepade och utdragna beskrivningar av en rådande bristsituation har för få företag på allvar tillämpat löneverktyget för att råda bot på sina rekryteringsproblem.
 6. I beskrivningen av utredningens uppdrag står det att den kan komma att pausas om det inleds en brottsutredning, men en talesperson för regeringen säger att Gray fortsätter sitt arbete, rapporterar Sky News.
 7. Han stämde in i beskrivningen som bland annat Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) gjort angående vad Ryssland vill med hårdare ton och maktuppvisningar, senast i form av truppuppbyggnad vid gränsen till Ukraina.
 8. Han konstaterar att ett bolag som ger en överdrivet positiv beskrivning av sin försäljning kan riskera att begå ett brott.
 9. Mikael Lundström, som 2009–2020 även var tävlingschef och rådgivare på svenska ishockeyförbundet, känner väl igen beskrivningen av yngre spelare blev rakade.
 10. Vaccinet hjälper på marginalen och nu vet vi att covid inte är farligare än en säsongsinfluensa, säger Andreas Sidkvist, en beskrivning av både vaccin och sjukdom som ligger långt ifrån den som kommer från vården, drabbade och forskare.
 11. Man fick se fotografier eller kopior av konstverk, ofta i kombination med någons skrivna beskrivning av verken.
 12. Han delar beskrivningen som finns på många av plakaten.
 13. Dessa förutsägelser är en grundläggande del av strukturen i Shakespeares illusionslösa beskrivning av maktkampen i det medeltida Skottland, där Macbeth genom att mörda ett antal av sina rivaler till slut lägger beslag på den skotska kungakronan.
 14. Även SMHI påpekar att det inte finns någon heltäckande beskrivning av vilka konsekvenser lagändringen kan få på miljön.
 15. Det är den gängse beskrivningen att man misstänker eliten, de som styr, och så är man själv den som uttolkar den sanna folkviljan som korrumperas av eliten, säger Jonas Hinnfors.
 16. Även om utredningen visat på att hon kommit med felaktiga eller vilseledande beskrivningar av händelseförloppet när hon frågats ut av folketinget kommer detta inte påverka ett eventuellt straff, enligt sommarens beslut från riksrätten.
 17. Trots rapportens dystra beskrivning av svensksyriers levnadsförhållanden finns också ljuspunkter enligt Ahmed Abdirahman.
 18. En bok som till stor del bygger på beskrivningar och analyser av sinnesintryck bör man läsa på sin barndoms språk.
 19. Om du inte känner igen dig i den beskrivningen kanske du bör kolla på en mer användarvänlig distribution som Ubuntu eller Mint Linux.
 20. Inga större nyheter, utan en bra beskrivning av läget i äldreomsorgen, anser Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) om betänkandet som nu lämnats till socialministern.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är presentation en synonym till beskrivning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet beskrivning

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet beskrivning.

Bild med texten beskrivning