beskrivning

Vi hittade 7 synonymer till beskrivning. Ordet beskrivning är en synonym till presentation och redogörelse och kan bland annat beskrivas som ”berättelse, redogörelse”. Ordet används i uttrycket ”(ordningen i rummet) trotsar all beskrivning” som betyder ”(ordningen i rummet) är obeskrivligt dålig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av beskrivning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till beskrivning?

 1. beteckning
 2. deskription
 3. märke
 4. presentation
 5. redogörelse
 6. signalement
 7. skildring

Vad är motsatsen till beskrivning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till beskrivning.

Vad betyder beskrivning?

 1. berättelse, redogörelse
 2. skildring, framställning
 3. bruksanvisning, manual, recept

Hur används ordet beskrivning i uttryck?

 1. (ordningen i rummet) trotsar all beskrivning = (ordningen i rummet) är obeskrivligt dålig

Hur böjs ordet beskrivning?

 1. beskrivning
 2. beskrivningar
 3. beskrivningarna
 4. beskrivningarnas
 5. beskrivningars
 6. beskrivningen
 7. beskrivningens
 8. beskrivnings

Hur kan ordet ordet beskrivning användas?

 1. en beskrivning av skolans verksamhet

Hur används ordet ordet beskrivning i svenska tidningar?

 1. Vi tror att många kyrkoskatter stals från kloster – det är vad de historiska beskrivningarna från vikingatiden berättar för oss.
 2. I slutändan ger dödsorsaksregistret en fullständig beskrivning av dem som avlidit med covid–19 som angiven dödsorsak.
 3. Även om det var många år sedan jag läste romanen om Marilyn Monroe minns jag fortfarande beskrivningen av hur den kvävande, sträva lukten av rök lade sig över LA i takt med att mammans psykos tilltog.
 4. Det är beskrivningen hon gett på förhand.
 5. Gentlemannamässigt, kallade jag det då jag körde Polestar 2, och den beskrivningen håller även här.
 6. Precis som alla andra är hon svag för förenklande beskrivningar av hur människor fungerar.
 7. ”Funny girl” handlar om den populära komikern och sångerskan Fanny Brice som slog igenom på 1910–talet, en ytterst fri beskrivning av hennes liv och karriär.
 8. Den första lättillgängliga icke–akademiska beskrivningen av livet i Wallmapu.
 9. Rysslands president Vladimir Putin har senare använt andra adjektiv i sin beskrivning av Rodtjenkov, såsom ”dumbom” och ”idiot”, och anklagelser om att landets dopningprogram dikterades av Kreml har avvisats som ”förtal”.
 10. Han säger att baserat på bärplockarens beskrivning så handlar det förmodligen om en björnhona som hade en unge i närheten.
 11. Redan den mest spridda beskrivningen av vad som står på spel är i ett avseende märkligt ytlig.
 12. Åklagare Peterssons huvudargument för Engström–hypotesen är att Engströms beskrivning av sitt handlingskraftiga agerande inte bekräftas av vittnen på platsen.
 13. Jag säger att en av hennes litterära grundingredienser är de noggranna beskrivningarna av arbetet, polisernas men också juristernas.
 14. Det handlar alltså om metadata, där organisationer får tillgängliggöra beskrivningar av sina datamängder, men det är fortfarande organisationen i fråga som ansvarar för informationen.
 15. – Det ger en beskrivning av läget just nu, men det säger ingenting om hur framtiden ser ut, säger han.
 16. Under påskhelgen publicerade amerikanska tidningar detaljerade beskrivningar av hur Trump vilat sig genom coronakrisen.
 17. Den första svenska metodiska beskrivningen kom 1949 då ”Handbok i brottsplatsundersökning” användes som kurslitteratur för blivande poliser.
 18. – Jag visar i boken att hennes beskrivning av vad som hände på mordplatsen inte överrensstämmer med fakta på flera viktiga punkter.
 19. Hennes man, George Conway har använt termer som ”hjäntvättad” och ”lider av Stockholmsyndromet” i sin beskrivning av sin frus arbete.
 20. En närstående vänder sig ändå mycket starkt mot polisens beskrivning av Jobe som en kriminell ledarfigur och menar att hans närmaste fått lida av den bilden genom omotiverade och ständiga poliskontroller.


Mer information om beskrivning och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är presentation en synonym till beskrivning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.