Synonymer till beskyddare

Vi känner till 2 synonymer till beskyddare. Ordet beskyddare är en synonym till gynnare och skyddsängel och kan beskrivas som ”person som beskyddar någon eller något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av beskyddare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till beskyddare

 1. gynnare
 2. skyddsängel

Vad är motsatsen till beskyddare?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till beskyddare.

Vad betyder beskyddare?

 1. person som beskyddar någon eller något

Hur kan ordet beskyddare användas?

Det saknas exempel på hur beskyddare kan användas.

Hur används ordet beskyddare i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet beskyddare används i vanlig text.

 1. Enligt ledarens officiella cv är han inte bara ”arkadag” – folkets beskyddare – utan också expert inom en lång rad områden och författare till tiotals böcker.
 2. Innan Allan Wonkavaara, sanatoriets vaktmästare – och beskyddare, ska det visa sig – sladdar in på en hypermodern snöskoter och skrämmer iväg fåglarna mot friheten.
 3. Säkerhetsteamet var ständigt i hans närhet, med åren kom han att bli mycket fäst vid sina beskyddare.
 4. Det behövs ingen gud som tröstare och beskyddare.
 5. GNA–ledaren Fayez al–Sarraj och hans beskyddare Erdogan var i trängande behov av ett eldupphör.
 6. Anders Olsson berättade också att kungen, som är Akademiens högste beskyddare och den ende med rätt att ändra i stadgarna, skulle meddelas om nytolkningarna i sin helhet och att ett möte skulle äga rum.
 7. Enligt Svenska Akademiens stadgar krävs att tolv ledamöter deltar i beslut om nya inval, något som också tydliggjorts av dess höge beskyddare, kungen.
 8. Som student i Uppsala på 40–talet, utan släktband eller beskyddare i det sociala livet, blev morfar en av dess måltavlor.
 9. Spelar Elisas granne och sköre beskyddare.
 10. Han (Domhnall Gleeson) gillar inte heller kaninerna men däremot deras beskyddare Bea, vilket skapar en helt ny konfliktlinje.
 11. Patriarkatet och kapitalet ser Polisen och Försvarsmakten som sina beskyddare.
 12. Sedan är drottningen vår högsta beskyddare – det tycker många barn är roligt.
 13. Extra mycket klappar hennes hjärta för barn som på ett eller annat vis far illa vilket bland annat har tagit sig i uttryck för att organisationen Julemaærkefonden var en av de första välgörenhetsorganisationerna som hon blev beskyddare för.
 14. Kung Carl XVI Gustaf är Svenska Akademiens högre beskyddare och enligt Danius också ”starkt intresserad” av allt som angår den litterära församlingen.
 15. Den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan tog under dagen emot Jordaniens kung Abdullah, som är högste beskyddare för de heliga platserna i Jerusalem.
 16. Egypten, Turkiet samt de saudiska och jordanska kungahusen – de muslimska platsernas beskyddare – hör till alla de som varnat Trump för att beslutet är farligt, och Hamas har meddelat att en ambassadflytt är att gå över alla tänkbara gränser.
 17. Kungen är dess högste beskyddare.
 18. Vi har litat på vår överhet, snarare sett den som en beskyddare.
 19. Då finns det ingen anledning till rädsla eller spänning mellan beskyddare och medborgare.
 20. Som jag ser det är det två huvudsakliga orsaker som gör att just Doniger länge varit ett hatobjekt för själv­utnämnda beskyddare av hinduismen.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är gynnare en synonym till beskyddare. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet beskyddare

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet beskyddare.

Bild med texten beskyddare