Synonymer till beskylla

Vi känner till 6 synonymer till beskylla. Ordet beskylla är en synonym till klandra och lasta och kan beskrivas som ”anklaga någon för något; påstå att någon/något gjort något som var fel, eller att det är något fel med personen/föremålet ifråga”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av beskylla samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till beskylla

 1. anklaga
 2. belacka
 3. förebrå
 4. klandra
 5. lasta
 6. skylla

Vilka ord betyder nästan samma sak som beskylla?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till beskylla. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. tadla

Vad är motsatsen till beskylla?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till beskylla.

Vad betyder beskylla?

 1. anklaga någon för något; påstå att någon/något gjort något som var fel, eller att det är något fel med personen/föremålet ifråga

Hur böjs beskylla?

 1. beskyll
 2. beskylla
 3. beskyllas
 4. beskylld
 5. beskyllde
 6. beskylldes
 7. beskyller
 8. beskyllt
 9. beskyllts

Hur kan ordet beskylla användas?

Det saknas exempel på hur beskylla kan användas.

Hur används ordet beskylla i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet beskylla används i vanlig text.

 1. Restriktioner gällde dock inte presidentens egna möten och Museveni beskyllde landets hbtq–grupper för att med utländskt stöd underminera det demokratiska systemet i landet.
 2. Att beskylla privata aktörer för äldre­omsorgens problem är en vanlig ryggmärgs­reflex från Social­demokraterna.
 3. Det har blivit vanligare att politiker beskyller varandra för att bete sig odemokratiskt.
 4. Att istället beskylla stormaktsrivalen USA har även det blivit en kinesisk paradgren, låt vara att som i detta fall utan några konkreta exempel, säger Jojje Olsson, Kinakännare och frilansjournalist, till Ny Teknik.
 5. Båda är ense om att det inte skulle gå i dag, och att en migrationsreform inte kan innefatta ”öppna gränser”, något Trump beskyller demokraterna för att vilja införa.
 6. Den här regeringen försökte beskylla mig för korruption – men kunde inte göra det.
 7. Flera av Disneys äldre filmer har beskyllts för att använda rasistiska stereotyper.
 8. Men han var skarpt kritiserad – bland annat för att ha prisat mordet på Farkhunda Malikzada, kvinnan som 2015 felaktigt beskylldes för att ha eldat upp Koranen och därefter under utdragna former dödades av en upphetsad folkmassa i huvudstaden.
 9. En nederländsk radio–dj har bett om ursäkt till den kinesiska delen av landets befolkning sedan han spelat en låt som beskyller människor från Kina för coronavirusets spridning.
 10. Kanske inte det värsta en människa kan beskyllas för, men samma press som en gång vällustigt förfasade sig över att Harry fastnat på bild i nazist­uniform sörjer nu med ylande krokodiltårar den unge fryntlige prins som en gång var.
 11. French Montana nekade till all inblandning i att låtens siffror manipulerats och beskyllde i stället konkurrenten 50 Cent för att ha legat bakom tilltaget.
 12. Trump beskyller Iran för att ha iscensatt protesterna, men Iran förnekar inblandning.
 13. Irans högsta ledare, ayatolla Ali Khamenei, fördömer kraftigt attacken i Irak och beskyller USA för de oroligheter som nu utspelar sig i grannlandet.
 14. Irans högsta ledare, ayatolla Ali Khamenei, beskyller i sin tur USA för oroligheterna.
 15. Kavala tog demonstranternas parti, men varken Erdogan, polisen eller några rättsliga instanser beskyllde honom för att ha organiserat protesterna, som av allt att döma var spontana.
 16. Och i går blev ännu en NHL–tränare beskylld för att ha förnedrat spelare i ligan.
 17. Och för det har han själv hamnat i skottgluggen och blivit beskylld för att vara rasist av partivänner, berättar han.
 18. Vi beskyller dem också indirekt för att själva vara skyldiga till sitt lidande.
 19. Samtidigt tyckte han att EU och Nato ensidigt beskyllde Serbien för krigen, enligt Thomas Steinfeld.
 20. Han beskyller också europeiska länder för att inte ha tagit ansvar för sina medborgare som anslutit sig till terrorgruppen IS, och i stället ha lämpat över ansvaret på USA.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är klandra en synonym till beskylla. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på beskylla