Synonymer till besluta

Vi känner till 5 synonymer till besluta. Ordet besluta är en synonym till bestämma och fastställa och kan bland annat beskrivas som ”bestämmer, avgör”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av besluta samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till besluta

 1. avgöra
 2. bestämma
 3. fastslå
 4. fastställa
 5. klubba

Vilka ord betyder nästan samma sak som besluta?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till besluta. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. spika
 2. stadfästa

Vad är motsatsen till besluta?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till besluta.

Vad betyder besluta?

 1. bestämmer, avgör
 2. fatta ett beslut, ofta ett formellt eller mer eller mindre slutgiltigt sådant; vid privata beslut används ofta reflexiv form

Hur kan ordet besluta användas?

Följande exempelmeningar visar hur besluta kan användas.

 1. regeringen beslöt att ta bort fastighetsskatten

Hur används ordet besluta i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet besluta används i vanlig text.

 1. Med bara några dagar kvar till mästerskapet har elkedjan beslutat att ge bort sin reklamplats till Amnesty.
 2. Vallöftena följde på flera års argumentation där S drivit inte minst Moderaterna framför sig, och i april i år gladdes man åt att ha fått igenom ett beslut i den riktningen om äldreomsorgen.
 3. "Oavsett vilket beslut du tar, tack för dina ansträngningar i att göra Twitter framgångsrikt".
 4. Kongressen, med säte i Kapitolium, stiftar federala lagar, beslutar om skatter och anslag och godkänner ministrar och andra höga tjänstemän.
 5. En domstol har enligt TMZ beslutat att Mariah Carey inte kan varumärkesskydda titlarna.
 6. Malin Berghagen sköt på det länge, men nu har hon fattat beslut om att ta tag i det som gäckat henne.
 7. Jag tror att man behöver ta ett visst beslut i styrelserummet om att det här är viktigt för oss för att kunna växa och utvecklas som förening och inte se damverksamheten som en belastning.
 8. Man har även beslutat att utöka övervakningen av landets luftrum, enligt premiärminister Mateusz Morawiecki.
 9. Enligt EPSN är ten Hag fast besluten om att Ronaldo behöver lämna klubben redan i januari och ska ha instruerat klubbledningen att göra sig av med honom omgående.
 10. Det har kommunfullmäktige beslutat efter förslag från kommunalrådet Gunnar Selberg (C).
 11. De pekar på att S–V–MP–budgeten föreslår att fullmäktige ska ge kommunstyrelsen mandatet att besluta om kompletteringsbudgetar, justeringar i fullmäktiges budget och ändringar av lånetaket för stadens bolag.
 12. – Vi har för närvarande inget operativt datacenter i Sverige och har inte fattat något beslut kring huruvida vi ska bygga på marken som köpts i Avesta.
 13. Beslutet att helt integrera lidar–sensorn och använda dess kapacitet i hela säkerhetsarbetet lyfter Henrik Green som ett väldigt Volvo–typiskt beslut och något han är stolt över.
 14. Målen beslutades 1999 och man började med att följa upp mot 2020.
 15. Det har regionstyrelsen i Västra Götaland beslutat.
 16. Tingsrätten meddelade efter avslutad rättegång i förra veckan att spelaren skulle kvarbli i häktet fram tills dom meddelas eller om tingsrätten beslutar annat.
 17. Folk förstår inte vilka sekundsnabba beslut vi ställs inför.
 18. Paradoxalt, kan man tycka, eftersom Moberg själv hoppade av skolan hemma på Lidingö redan som 17–åring, fast besluten att aldrig läsa en bok igen.
 19. Trots det menar enhetschef Helena Boëthius att besluten är rättssäkra och att vittnesmålen måste ställas mot hur det fungerar i verksamheten.
 20. ”Att brytpunkten för statlig inkomstskatt höjs beror inte på ett beslut från regeringen, utan varje år justeras en rad ersättningar och gränser vad gäller skatterna automatiskt enligt gällande lagstiftning.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bestämma en synonym till besluta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på besluta

Bild till ordet besluta

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet besluta.

Bild med texten besluta