Synonymer till beslutande

Beslutande kan bland annat beskrivas som ”som fattar ett beslut”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av beslutande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till beslutande

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till beslutande.

Vad är motsatsen till beslutande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till beslutande.

Vad betyder beslutande?

 1. som fattar ett beslut
 2. det att besluta

Hur kan ordet beslutande användas?

Det saknas exempel på hur beslutande kan användas.

Hur används ordet beslutande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet beslutande används i vanlig text.

 1. I partiets högsta beslutande organ, politbyråns sju ledamöter starka ständiga utskott, har Xi Jinping omgett sig med ja–sägare, säger Sandklef.
 2. Talet hölls vid Arbetarpartiets kongress, som är Arbetarpartiets högsta beslutande organ, och hölls för första gången på fem år.
 3. Och då spelar det ingen roll vem som kallar sig poet – men kanske vad det är för slags politiker och tjänstemän som sitter i dom beslutande positionerna.
 4. När genomförandebeslutet förra året klubbades i stadens högst beslutande politiska organ, kommunfullmäktige, så skedde det med brett stöd över blockgränserna.
 5. Andra länder där beslutande församlingar deklarerat någon form av bindande eller icke bindande klimatnödläge 2019 är exempelvis Storbritannien, Kanada, Argentina, Österrike, Portugal, Frankrike och Spanien.
 6. – Riskbedömningarna har varit felaktiga och det har inneburit att arbete och aktivitet har fått fortsätta i hägnet, under juni till 4 augusti, trots att beslutande säkerhetskontroller inte utförts fullt ut, säger Gunnar Jonasson.
 7. Under helgen har liberaler från hela landet samlats i Västerås för sitt högsta beslutande organ, landsmötet.
 8. På fredag inledningstalar hon för första gången som partiledare på Landsmötet, partiets högsta beslutande organ.
 9. Rikstinget är partiets högsta beslutande organ.
 10. Idag har KD ett mandat i kommunens högst beslutande organ, efter att man fått 1,94 procent av rösterna i kommunen i förra valet.
 11. Hon är undersköterska, och har aldrig varit haft några beslutande befogenheter så det har inte funnits någon risk.
 12. Nu måste beslutande politiker också sätta sig in i frågan och sluta spela hasard med svensk trygghet.
 13. VAR–tekniken har godkänts av den internationella fotbollens beslutande organ Ifab medan Europeiska fotbollsförbundet Uefa sagt att tekniken behöver utvecklas ytterligare för att den ska införas i exempelvis Champions League.
 14. Det ankommer inte, enligt regionstyrelsen, på Region Skånes högsta beslutande organ att manifestera någon form av missnöje över detta medlemskap genom att demonstrativt ta bort den Europeiska flaggan från sessionssalen i Rådhus Skåne.
 15. De sakskäl som ligger till grund för våra läkarintyg, och som syftar till att ge stöd till beslutande myndighet beaktas numera inte på samma sätt som tidigare.
 16. Under de senaste åren har hon allt oftare setts i officiella sammanhang tillsammans med sin bror, och i oktober i fjol befordrades hon till medlem i den hemlighetsfulla politbyrån, landets högsta beslutande organ.
 17. Kvinnor har inte tillträde till kyrkans högsta beslutande organ.
 18. Beslutet fattades av den politiska byrån i Arbetarpartiets centralkommitté, Nordkoreas högsta beslutande församling.
 19. Vi kunde också konstatera att 12 procent av Uppsalas befolkning bor i ett område som helt saknar politisk representation i den beslutande församlingen och att ett större antal politiker bor i innerstaden än människor i övrigt.
 20. Vi kunde också konstatera att 12 procent av Uppsalas befolkningen bor i ett område som helt saknar politisk representation i den beslutande församlingen och att ett större antal politiker bor i innerstaden än människor i övrigt.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på beslutande

Bild till ordet beslutande

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet beslutande.

Bild med texten beslutande