beslutat

Synonymer till beslutat

bestämt

Motsatsord till beslutat

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till beslutat.

Vad betyder beslutat?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur beslutat används i svenska tidningar

  1. – Jag har beslutat att lägga ner förundersökningen i det så kallade Julian Assange–fallet, säger Eva–Marie Persson vid en pressträff på tisdagen.
  2. Inrikesminister Mikael Damberg (S) var kallad till riksdagens justitieutskott på tisdagen för att redogöra för ärendet med de imamer som regeringen beslutat utvisa men som inte kan lämna landet.
  3. Nu har Högsta domstolen i Hongkong beslutat att förbudet strider mot grundlagen, rapporterar flera medier, däribland nyhetsbyrån Reuters.
  4. Även järnvägens godstrafik och logistikbranschen har beslutat att inte jobba med Postens försändelser på tisdag och onsdag.
  5. Riksdagen har beslutat att de nationella proven ska digitaliseras och att proven ska rättas av annan lärare än den undervisande läraren (extern rättning).
  6. Den amerikanska högsta domstolen har nu beslutat att ta upp fallet trots att Trump–administrationen efter en rådgivande förfrågan från domstolen sagt nej.
  7. Högsta nationella säkerhetsrådet i Iran har beslutat att användningen av internet ska begränsas under ett dygn, rapporterar Isna.
  8. WWF har övervägt att föreslå att skärgården ska bli biosfärområde – en annan Unesco–beteckning som förärats sju platser i Sverige – men har beslutat att inleda processen för att få den världsarvslistad.
  9. Sjukhuset skickade dock tillbaka patienten till sitt boende efter att ha beslutat att sonden skulle bytas vid ett senare tillfälle.
  10. – Frågan väcktes vid häktningsförhandlingen och därefter har tingsrätten beslutat att det blir så, säger kammaråklagare Lars Morand till SVT Nyheter.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av beslutat

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bestämt en synonym till beslutat. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.