Synonymer till beslutsam

Vi känner till 9 synonymer till beslutsam. Ordet beslutsam är en synonym till bestämd och resolut och kan bland annat beskrivas som ”resolut, bestämd, handlingskraftig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av beslutsam samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till beslutsam

 1. avgjord
 2. besluten
 3. bestämd
 4. definitiv
 5. distinkt
 6. eftertrycklig
 7. resolut
 8. specifik
 9. säker

Vilka ord betyder nästan samma sak som beslutsam?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till beslutsam. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. principfast
 2. absolut
 3. otvivelaktig
 4. handfast
 5. särskild
 6. kraftfull

Vad är motsatsen till beslutsam?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till beslutsam.

Vad betyder beslutsam?

 1. resolut, bestämd, handlingskraftig
 2. som har förmåga att snabbt fatta beslut

Hur böjs beslutsam?

 1. beslutsam
 2. beslutsamma
 3. beslutsammare
 4. beslutsammast
 5. beslutsammaste
 6. beslutsamme
 7. beslutsamt

Hur kan ordet beslutsam användas?

Följande exempelmeningar visar hur beslutsam kan användas.

 1. det krävs beslutsamma åtgärder mot våldet i förorterna

Hur används ordet beslutsam i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet beslutsam används i vanlig text.

 1. Rapporten beskrivs som en handbok för klimatkonferensens deltagare, som kommer att pressas om beslutsamma åtgärder för att nå Parisavtalets mål att begränsa uppvärmningen till under 2 grader, helst 1,5 grader jämfört med förindustriell tid.
 2. För mig är det ett resultat av den osunda svenska kombinationen ordkarg, beslutsam manlig politiker som inte läser böcker men pekar med hela handen.
 3. – Militären trodde alltid att de kunde kontrollera gatan, men de underskattade hur beslutsamma människor var.
 4. – Vi är alla beslutsamma att lära oss av granskningen och att bli en starkare, bättre och effektivare militär genom att ta oss igenom det här, säger generallöjtnant Rick Burr.
 5. Han stänger dörren och går beslutsamt mot henne.
 6. – Man skulle inte tro att det var en stark rörelse, de är ju betydligt mindre än en promille av befolkningen, men denna lilla grupp är utomordentligt beslutsam, välartikulerad och har hittat ett sätt att förfölja människor på ett skräckinjagande sätt.
 7. – Om Storbritannien går så långt som att införa sanktioner mot personer i Kina kommer Kina självklart att svara beslutsamt.
 8. bekräftade att vi alla står enade och är beslutsamma om att göra allt som krävs för den snabba och fullständiga återhämtningen av europeiska turismen, säger kroatiske turismministern Gari Cappelli.
 9. Fartyget är i princip obrukbart till följd av virusspridningen och Pentagon skriver i ett uttalande att Esper "fortsätter att vara fokuserad och beslutsam om att återställa hälsan hos besättningen och att få fartyget ut till havs igen snart".
 10. Därefter följde påståendet ”Samtidigt vidtog presidenten beslutsamma åtgärder” illustrerat med högtidlig musik och klipp på Donald Trump när han bland annat utlyser nationellt nödläge och stänger gränsen för flyg från Europa.
 11. Förlusten är inte en besvikelse, den gör oss bara mer beslutsamma, säger  Subhash Chopra, ordförande i partiet i Delhi.
 12. – Om vi är tillräckligt beslutsamma och återupptar våra insatser tror jag att några av de 340 oidentifierade offren skulle kunna identifieras, säger Khemmarin Hassini.
 13. Tillsammans är Sverige och Finland beslutsamma bidragsgivare till säkerheten i Östersjöregionen.
 14. Hon var beslutsam och tog en risk.
 15. "Jag är övertygad om att en beslutsam kamp mot terrorism, i linje med alliansens anda, kommer att ge fred till hela mänskligheten", fortsätter han.
 16. Men stopp och belägg, säger en ledamot beslutsamt.
 17. Terroristerna hade inte bara obehindrat kört in två flygplan i World Trade Center, utan också kraschat i försvarshögkvarteret Pentagon, och – om inte några beslutsamma passagerare hade ingripit på United Airlines Flight 93 – troligen i Vita huset.
 18. Men Ida Falk Winland stjäl showen med sin otroliga stämma – hon är en helt perfekt Gilda, oskuldsfull men kraftfullt beslutsam, dock maktlös både i det patriarkala samhället och under sin egen förälskelse.
 19. – Vår policy är att handla beslutsamt mot alla försök att skada oss och att systematisk förstöra nätverket av terrortunnlar, säger Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i ett uttalande.
 20. Men det här ett politiskt beslut som presidenten personligen verkar beslutsam att ta.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bestämd en synonym till beslutsam. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på beslutsam

Ord som slutar på beslutsam