Synonymer till beslutsam

Vi känner till 9 synonymer till beslutsam. Ordet beslutsam är en synonym till bestämd och resolut och kan bland annat beskrivas som ”resolut, bestämd, handlingskraftig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av beslutsam samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till beslutsam

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet beslutsam och kan ofta användas istället.

 1. avgjord
 2. besluten
 3. bestämd
 4. definitiv
 5. distinkt
 6. eftertrycklig
 7. resolut
 8. specifik
 9. säker

Vilka ord betyder nästan samma sak som beslutsam?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till beslutsam. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. principfast
 2. absolut
 3. otvivelaktig
 4. handfast
 5. särskild
 6. kraftfull

Vad är motsatsen till beslutsam?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till beslutsam.

Vad betyder beslutsam?

 1. resolut, bestämd, handlingskraftig
 2. som har förmåga att snabbt fatta beslut

Hur kan ordet beslutsam användas?

Följande exempelmeningar visar hur beslutsam kan användas.

 1. det krävs beslutsamma åtgärder mot våldet i förorterna

Hur används ordet beslutsam i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet beslutsam används i vanlig text.

 1. Man tror helt enkelt att Ryssland är mer beslutsamt och mer uthålligt.
 2. – Med tanke på hur beslutsamma västmakterna har varit i detta och att det förmodligen finns en diplomatisk kanal mellan USA och Ryssland, så har det inte handlat om det.
 3. – Ändå har Ryssland förstärkt sin närvaro där och verkat beslutsamma att hålla den här positionen.
 4. – Vi agerar med medmänsklighet men beslutsamt grundat på våra principer, sade Italiens inrikesminister Matteo Piantedosi som svar på kritiken på måndagen.
 5. Men Boris Johnson verkar fast beslutsam om att hålla sig kvar på sin post.
 6. ”Jag är arg, upprörd och beslutsam”.
 7. Där många andra kanske givit upp blev Shane Warne bara ännu mer beslutsam.
 8. – Hur hemskt detta än var visar vår reaktion på något alltigenom upplyftande, nämligen att vi tog oss an de här utmaningarna beslutsamt och som ett samhälle.
 9. Rapporten beskrivs som en handbok för klimatkonferensens deltagare, som kommer att pressas om beslutsamma åtgärder för att nå Parisavtalets mål att begränsa uppvärmningen till under 2 grader, helst 1,5 grader jämfört med förindustriell tid.
 10. För mig är det ett resultat av den osunda svenska kombinationen ordkarg, beslutsam manlig politiker som inte läser böcker men pekar med hela handen.
 11. – Militären trodde alltid att de kunde kontrollera gatan, men de underskattade hur beslutsamma människor var.
 12. – Vi är alla beslutsamma att lära oss av granskningen och att bli en starkare, bättre och effektivare militär genom att ta oss igenom det här, säger generallöjtnant Rick Burr.
 13. Han stänger dörren och går beslutsamt mot henne.
 14. – Man skulle inte tro att det var en stark rörelse, de är ju betydligt mindre än en promille av befolkningen, men denna lilla grupp är utomordentligt beslutsam, välartikulerad och har hittat ett sätt att förfölja människor på ett skräckinjagande sätt.
 15. – Om Storbritannien går så långt som att införa sanktioner mot personer i Kina kommer Kina självklart att svara beslutsamt.
 16. bekräftade att vi alla står enade och är beslutsamma om att göra allt som krävs för den snabba och fullständiga återhämtningen av europeiska turismen, säger kroatiske turismministern Gari Cappelli.
 17. Fartyget är i princip obrukbart till följd av virusspridningen och Pentagon skriver i ett uttalande att Esper "fortsätter att vara fokuserad och beslutsam om att återställa hälsan hos besättningen och att få fartyget ut till havs igen snart".
 18. Därefter följde påståendet ”Samtidigt vidtog presidenten beslutsamma åtgärder” illustrerat med högtidlig musik och klipp på Donald Trump när han bland annat utlyser nationellt nödläge och stänger gränsen för flyg från Europa.
 19. Förlusten är inte en besvikelse, den gör oss bara mer beslutsamma, säger  Subhash Chopra, ordförande i partiet i Delhi.
 20. – Om vi är tillräckligt beslutsamma och återupptar våra insatser tror jag att några av de 340 oidentifierade offren skulle kunna identifieras, säger Khemmarin Hassini.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bestämd en synonym till beslutsam. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på beslutsam

Ord som slutar på beslutsam

Bild till ordet beslutsam

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet beslutsam.

Bild med texten beslutsam