Synonymer till bespara

Används ofta ironiskt.

Vi känner till en synonym till bespara. Ordet bespara är synonymt med förskona och kan bland annat beskrivas som ”låter slippa, förskonar från”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bespara samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bespara

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet bespara och kan ofta användas istället.

 1. förskona

Vad är motsatsen till bespara?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bespara.

Vad betyder bespara?

 1. låter slippa, förskonar från
 2. låta slippa, förskona från

Hur kan ordet bespara användas?

Följande exempelmeningar visar hur bespara kan användas.

 1. Du kunde ha besparat mig besväret att komma hit – vi kunde ha tagit diskussionen per telefon!

Hur används ordet bespara i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bespara används i vanlig text.

 1. Huga! Snälla, bespara oss liknande upplägg i framtiden.

  www.dn.se | 1 sep. 2023

 2. Man kunde kanske göra tvärtom och hindra rovdjur att ta sig in innanför virtuel­la stängsel? Om alla vargvänner ”adopterar” en varg och förser den med en gps–sändare slipper vi en massa diskussioner och besparar fårägare att bygga dyra stängsel.

  www.dn.se | 25 juni 2023

 3. Man får bland annat fatta självständiga beslut om bygglov, räddningstjänst, sjukvård och elförsörjning vilket ska ha besparat området miljontals dollar årligen.

  www.dn.se | 3 apr. 2023

 4. Den största fördelen med ett undantag skulle alltså vara att bespara både pendlare och skattemyndigheterna i Sverige och Danmark från krånglig, potentiellt dyr och tidsödande administration och byråkrati.

  www.expressen.se | 30 aug. 2020

 5. – Några kommuner höjer skatten det är ju ett sätt att inte behöva bespara medan andra kommuner har haft överskott i flera år, kanske för att man har varit restriktiv gällande budgetposterna, och då har man i grunden en stark ekonomi.

  www.svt.se | 26 nov. 2019

 6. Det har besparat oss mycket skador och lidande för såväl den enskilde, närstående och samhället i stort.

  www.svd.se | 19 nov. 2019

 7. ”Fler ser vinsterna med att vara hållbara och kunder kräver att företagen tydligt visar att de arbetar med hållbarhet, och företagen vill visa hur mycket de har besparat miljön.

  www.di.se | 19 nov. 2019

 8. – Fler ser vinsterna med att vara hållbara och kunder kräver att företagen tydligt visar att de arbetar med hållbarhet, och företagen vill visa hur mycket de har besparat miljön.

  www.svd.se | 19 nov. 2019

 9. Det kommer att bespara kommande huvudman avsevärda handläggningsresurser och funktionsnedsättning och deras anhöriga avsevärd oro.

  goteborg.etc.se | 26 mars 2018

 10. Vilken beundransvärd hög densitet på redaktörskapet, tänker jag och hoppas att samma person skulle kunna göra en liknande bearbetning av den här texten och bespara mig skrivtid.

  www.dn.se | 9 feb. 2018

 11. De sparkade ministrarna ska ha besparats den skämspromenad nedför Downing Street som är kutym när kabinettet fräschas upp.

  www.di.se | 8 jan. 2018

 12. Jag har besparat henne det.

  www.gp.se | 17 dec. 2017

 13. Polisen uppger att man lyckades stoppa bedrägeriet innan exporten påbörjats – och att man besparat delstaten på möjliga miljöskador till ett värde av 100 miljoner real.

  www.gp.se | 17 dec. 2017

 14. Enligt planen kan regionen skära ned på 800 offentliga tjänster och bespara skattebetalarna en miljard euro, drygt tio miljarder svenska kronor.

  www.dn.se | 17 dec. 2017

 15. Framför allt hade vi besparats det rutinmässiga ljugandet som är Trumps adelsmärke och som solkar ner hans medarbetare så snart de kommenderas fram för att försvara chefens senaste förlöpningar.

  www.dn.se | 8 nov. 2017

 16. Farföräldrarna som i stället för att laga mat ser om sin favoritsäsong av Seinfeld (min gissning) och sedan på väg till tåget plockar upp butiksgrillad kyckling och chips besparar inte bara sig själva att göra något tråkigt.

  uppsala.etc.se | 3 nov. 2017

 17. Apple besparade sig själv en hel del skandaler för att ha tagit bort hörlursuttaget genom att skeppa en Lightning till 3,5 mm–adapter med varje Iphone 7.

  macworld.idg.se | 14 okt. 2016

 18. På sikt anses den här typen av satsningar vara goda affärer för kommunerna, eftersom de förhoppningsvis besparar företag och privatpersoner kostnader för framtida översvämningar.

  www.svd.se | 6 sep. 2016

 19. Med ett sådant testamente om enskild egendom kan man se det som att föräldrarna ger arvet med en försäkring till barnen och besparar dem att själva göra egendom till enskild genom ett äktenskapsförord.

  www.svd.se | 20 aug. 2016

 20. Hittills har de bland annat upptäckt att Cerber attackerat datoranvändare i en rad olika länder men besparat användare från Ryssland, östeuropeiska länder och Centralasien.

  pcforalla.idg.se | 18 aug. 2016

Innehåll på sidan

Hjälp till att lära upp ordgurun

Är "ortsnamn" ett svar på korsordsfrågan "toponym"?

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förskona en synonym till bespara. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Hjälp med korsordsfrågan bespara?

Du kan hitta lösningar till korsordsfrågan "bespara" på sidan korsordshjälp för bespara.

Bild till ordet bespara

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet bespara.

Bild med texten bespara