Synonymer till betydande

Vi känner till 11 synonymer till betydande. Ordet betydande är en synonym till betydelsefull och inflytelserik och kan bland annat beskrivas som ”viktig; avsevärd, stor”. Ordet är motsatsen till obetydlig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av betydande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till betydande

 1. ansenlig
 2. avgörande
 3. avsevärd
 4. betydelsefull
 5. diger
 6. försvarlig
 7. inflytelserik
 8. omfattande
 9. signifikant
 10. viktig
 11. väsentlig

Vad är motsatsen till betydande?

 1. obetydlig
 2. försumbar

Vad betyder betydande?

 1. viktig; avsevärd, stor
 2. viktig
 3. relativt omfattande

Hur böjs betydande?

 1. betydande

Hur kan ordet betydande användas?

Följande exempelmeningar visar hur betydande kan användas.

 1. en betydande person
 2. ett betydande belopp

Hur används ordet betydande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet betydande används i vanlig text.

 1. Det finns alltså ”försumbara risker men betydande vinster” med att vaccinera barn, som Tännsjö uttrycker det.
 2. Affärsidén, elbilar, anses helt rätt i tiden och dessutom är företaget nischat mot pickup– och suv–modeller som båda har en betydande marknadsandel i just USA.
 3. Att schakta och spränga sig fram genom naturen för att gräva ner en kabel kan innebära en betydande miljö­påverkan jämfört med luftlednings­alternativet.
 4. Länsstyrelsen på Gotland ser ”betydande oklarheter”, bland annat om vilken miljöpåverkan verksamheten får generellt om tillståndet förlängs.
 5. Under alla dessa epoker har nationsintressen gjort sig påminda i den åländska historiebeskrivningen och många gånger har den åländska aspekten fått en mindre betydande roll.
 6. Det är betydande skillnader jämfört med i april när den årliga prisökningstakten låg på mellan 18 procent (Storgöteborg) och 23 procent (Stormalmö).
 7. Djurgårdsforwarden Manuel Ågren har drabbats av en knäskada och kommer att missa en betydande del av den kommande SHL–säsongen, vilket får Stockholmsklubben att tvingas söka efter en ersättare, det skriver Hockey News.
 8. – Mamman har fått väldigt, väldigt allvarliga skador och hennes sår är väldigt betydande, säger Tony Flemming.
 9. – En betydande skillnad mot hackare i många västländer, är att de inte bara skyddas av utan även erbjuds anställningar eller andra förmåner av landets regim.
 10. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har identifierat 25 städer och områden med betydande översvämningsrisk, där de negativa konsekvenserna blir som allra störst.
 11. – Det är betydande kapacitet, bland de större i Europa just nu.
 12. Niklas Arnberg, professor i virologi vid Umeå universitet, säger att risken för att Sverige ska få en betydande smittökning i sommar är låg.
 13. Den fortsatta utvecklingen av DNA–diagnostik är och kommer att bli en betydande del av framtidens vård.
 14. – Inom ett par veckor kommer vi att se betydande och klargörande (svar) på några av de förståeliga och rimliga frågor som folk ställer, säger Fauci till tv–kanalen CBS.
 15. För även 100 kronor eller 200 kronor på ett fondkonto kommer med tiden växa till betydande belopp för den som sparar regelbundet, säger sparekonomen Arturo Arques.
 16. "Även om vi inte såg någon betydande påverkan på resultatet under perioden, är det progressivt allt knappare utbudet av vissa komponenter, till exempel halvledare och plast, ett orosmoment", skriver han.
 17. – Genom att knoppa av VMware förväntar vi oss ökade tillväxtmöjligheter för både Dell och VMware samt att frigöra betydande värden för aktieägare, säger Michael Dell i ett uttalande.
 18. Precis som Loeffler har han ett förflutet i näringslivet och en betydande privat förmögenhet.
 19. Men det är en betydande mängd affärer de tar över.
 20. Den stora stötestenen i elektrifieringen av trafiksystemet är fjärrgodstrafiken som står för en betydande andel av tunga lastbilars 22 procent av totala vägutsläppen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är betydelsefull en synonym till betydande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är obetydlig motsatsen till betydande.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på betydande

Ord som slutar på betydande