Synonymer till betydelsefullt

Vi känner till en synonym till betydelsefullt. Ordet betydelsefullt är synonymt med viktigt.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av betydelsefullt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till betydelsefullt

 1. viktigt

Vad är motsatsen till betydelsefullt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till betydelsefullt.

Vad betyder betydelsefullt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av betydelsefullt.

Hur böjs betydelsefullt?

 1. betydelsefullt

Hur kan ordet betydelsefullt användas?

Det saknas exempel på hur betydelsefullt kan användas.

Hur används ordet betydelsefullt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet betydelsefullt används i vanlig text.

 1. Att centerpartiet nu har fattat beslut i den här riktningen kan bli betydelsefullt.
 2. Och bara några dagar efter att Microsoft fått bassning av Länsstyrelsen så stötte man på ett litet men betydelsefullt hinder i Valbo – en sällsynt skalbagge.
 3. Verken är ett betydelsefullt bidrag till museets konstsamling.
 4. Smittspårning skulle vara särskilt betydelsefullt i socialt utsatta områden, anser Maria Albin, professor på institutet för miljö­medicin vid Karolinska institutet.
 5. Det var också väldigt betydelsefullt.
 6. Det är ju det som gör det här extra spännande och betydelsefullt att arbeta med, säger han.
 7. Jönköpings kommun har kämpat för att behålla brevet med argumentet att det är historiskt betydelsefullt, och att kommunen har klarat av att bevara brevet under så lång tid.
 8. Efter 90 mållösa minuter pressade hemmalaget på för ett minst sagt betydelsefullt mål, men Siriusförsvaret var väl samlat och bildade en tät mur i eget straffområde.
 9. – Det var ingenting som var betydelsefullt på den tiden RJ45 designades med analoga telefonsignaler i åtanke, men det är något som blir betydelsefullt vid höga frekvenser och höga datamängder, berättar Product Manager Patrik Lundberg.
 10. Långa har analyserna varit av varför Islands herrlandslag har ett så bra lagarbete och varför detta är så betydelsefullt.
 11. Det finns övertygande argument för varför det här är betydelsefullt.
 12. Grundtanken var att jämna ut villkoren mellan företag finansierade med eget kapital respektive med lån, men under resans gång har skatteflyktsperspektivet, pådrivet av EU, blivit mer betydelsefullt.
 13. – Jag fick mitt första mål i dag, och det var betydelsefullt för matchen, så det kändes bra, säger han i omklädningsrummet efter matchen, enligt en video som klubben twittrat ut.
 14. Här lägger han grunden till ett nätverk som senare kom att bli betydelsefullt för honom.
 15. –Tack vare den här överenskommelsen tar Eni ett betydelsefullt steg mot utvecklingen av alternativa energikällor med lägre miljöpåverkan.
 16. Bolaget vill inte specificera hur betydelsefullt USA är men påpekar att ingen enskild marknad står för mer än 10 procent av Catena Medias resultat.
 17. Det är allas dröm att få ett bra andravarv med lite hjälp av andra åkare, det har vi sett några gånger att det varit väldigt betydelsefullt.
 18. – Men det här är ett stort och viktigt ärende, och vi känner att det är betydelsefullt att alla partier är komfortabla med beslutsunderlaget och processen.
 19. En fin anpassning i översättningen är att Karl–Göstas religionstillhörighet vid ett mycket speciellt tillfälle blir betydelsefullt.
 20. – Pressen fortsätter tills de gör något som är ett betydelsefullt steg mot att avskaffa kärnvapen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är viktigt en synonym till betydelsefullt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?