betyg

Vi hittade 11 synonymer till betyg. Ordet betyg är en synonym till omdöme och vitsord och kan bland annat beskrivas som ”(skriftligt) omdöme om någons kunskaper och färdigheter i olika ämnen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av betyg samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till betyg?

 1. bedömning
 2. bevis
 3. intyg
 4. klassificering
 5. kritik
 6. omdöme
 7. uppteckning
 8. utlåtande
 9. utvärdering
 10. vitsord
 11. yttrande

Vad är motsatsen till betyg?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till betyg.

Vad betyder betyg?

 1. (skriftligt) omdöme om någons kunskaper och färdigheter i olika ämnen
 2. (vanligen skriftligt) uttalande eller omdöme av myndighet om någons egenskaper, kunskaper, färdigheter e.d.
 3. (ofta siffer-) värde som på en väldefinierad skala anger hur pass bra något är
 4. bedömning av prestation inom skolundervisning; värde som anger hur pass bra en elev eller student tagit till sig innehållet i en kurs, eller hur pass bra eleven utfört en enskild uppgift (såsom en tentanen/skrivning/ett prov)

Hur böjs ordet betyg?

 1. betyg
 2. betygen
 3. betygens
 4. betyget
 5. betygets
 6. betygs

Hur kan ordet ordet betyg användas?

 1. lärarna sätter betyg tredje veckan i december
 2. hon fick bra betyg i svenska

Hur används ordet ordet betyg i svenska tidningar?

 1. Genom att ge dem väldigt bra villkor hoppas vi locka så många som möjligt att fortsätta på Komvux så att de får fullständiga betyg, säger partiledaren Nooshi Dadgostar.
 2. Vänsterpartiet vill satsa 2,2 miljarder kronor på att de som gått gymnasiet utan godkända betyg ska kunna läsa upp dem på Komvux.
 3. Nu har det gått över tre månader och drygt 300 har laddat ner appen vilket är ett gott betyg tycker Johan Ganebro.
 4. Trots att de svenska åtgärderna inte lyckats hindra en ny kraftig våg av smitta under hösten, är väljarnas betyg på regeringen stabilt.
 5. Osama Krayem var på många sätt en vanlig kille under sin uppväxt i Rosengård – han spelade fotboll, gillade sina syskon och hade medelmåttiga betyg.
 6. Det kommer alltid finnas skillnader och ska finnas skillnader mellan resultaten på nationella prov och betyg.
 7. De skolor som vill ska kunna ge sina elever betyg från och med årskurs 4.
 8. Hon hade mått dåligt redan under högstadiet, med sviktande självkänsla, höga prestationskrav och ångest över betygen.
 9. Berit Aronsson vid Umeå Universitet har följt upp den nämnda studien och också jämfört resultatet i spanska efter grundskolan med målen i läroplanen och betygen.
 10. – Som lärare själv, måste jag säga att betyget på den här processen är.
 11. Exempelvis har många lärare flaggat för att de tycker att det är svårt att sätta rättvisa betyg utan de nationella proven som ställdes in.
 12. Skolverket har nu sammanställt vårens betyg hos gymnasieeleverna och siffrorna visar att fler elever på de nationella programmen klarar gymnasiet inom tre år.
 13. Det här används ju som ett ett slags betyg på personalen så jag jämnar till statistiken lite grann.
 14. Då ville jag beskriva för henne att med din förmåga och din kompetens, dina otroliga betyg, kan du bli distriktsköterska eller läkare om du vill.
 15. Osäkerheten kring vad som förväntas av eleverna upplevs som stor och många, nästan 37 procent, anser att de inte får tillräcklig information om vad som krävs för att nå ett visst betyg.
 16. I dag finns inget krav på att ungdomarna har godkända betyg.
 17. Han nämner bland annat gången då Sverigedemokraterna bokat Grand Hotel för en gala och hotellets Facebook–sida svämmade över av dåliga recensioner och låga betyg.
 18. Snart började betygen i skolan dala till följd av festerna och Björn kände allt starkare att han inte ville leva i lögn.
 19. Att betyget inte blir högre beror främst på att Sverige tidigt skaffade sig ett grepp om matchen vilket gjorde att tredje perioden kändes något avslagen.
 20. Andra examensintyg från den tiden som DN har tagit fram innehåller även resultat eller betyg från utbildningen.


Mer information om betyg och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är omdöme en synonym till betyg. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.