bevakning

Synonymer till bevakning

fångvaktare, iakttagande, iakttagelse, observation, skyddstillsyn, tillsyn, uppsikt, vakt, vakta, vakthållning, valla, väktare, övervakning

Motsatsord till bevakning

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bevakning.

Vad betyder bevakning?

 1. handlingen att bevaka någon eller något
 2. det att någon bevakar något

Exempel på hur bevakning kan användas

 1. bevakningen på slottet var mycket hård under bröllopet

Exempel på hur bevakning används i svenska tidningar

 1. "Stödet minskar risken för att den journalistiska bevakningen tunnas ut, men det innebär inte att vi är ur krisen", säger Jan Fager, tillförordnad vd för branschorganisationen Tidningsutgivarna (TU).
 2. Svenska institutet har i uppdrag att följa och analysera bilden av Sverige i utlandet, och har utökat bevakningen under coronapandemin.
 3. – Det är farligt att vara där inne enligt länsstyrelsen, så de har beställt bevakning och vi är två som kör.
 4. Under onsdagen publicerade två FN–experter som utrett ärendet ett uttalande där de kopplar ihop attackerna med Washington Posts bevakning av Saudiarabien.
 5. Han förnyade bevakningen av idrott – framför allt golf – i tv med sin formuleringskonst och filosofiska berättarteknik.
 6. ”Jag förstår utmaningarna som de har upplevt som ett resultat av intensiv bevakning de senaste två åren och stöttar deras önskan om ett mer självständigt liv.
 7. Svenska Dagbladet är en av de tidningar som av Kinas ambassad fått ta emot kritik mot redaktionens bevakning av Kina.
 8. Tidningen Expressen har fått ett antal brev och e–postmeddelande från ambassaden med kritik och hotfulla formuleringar som gäller Expressens bevakning av bland annat den svenske bokförläggaren Gui Minhai, som sedan 2015 är fängslad i Kina.
 9. – Att döma av de telefonsamtal vi får från allmänheten är det är vår uppfattning att bevakningen i hemmiljö ökar, säger Nils Henckel.
 10. Inspektionen ska bedriva tillsyn, men myndigheterna får nu själva bedöma om intresset av bevakningen väger tyngre än allmänhetens intresse av att inte bli bevakad.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av bevakning

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är observation en synonym till bevakning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.