bevakning

Bevakning är synonymt med observation och vakta och kan bland annat beskrivas som ”handlingen att bevaka någon eller något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bevakning och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till bevakning

fångvaktare, iakttagande, iakttagelse, observation, skyddstillsyn, tillsyn, uppsikt, vakt, vakta, vakthållning, valla, väktare, övervakning

Motsatsord till bevakning

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bevakning.

Vad betyder bevakning?

 1. handlingen att bevaka någon eller något
 2. det att någon bevakar något

Böjningar av bevakning

 1. bevakning
 2. bevakningar
 3. bevakningarna
 4. bevakningarnas
 5. bevakningars
 6. bevakningen
 7. bevakningens
 8. bevaknings

Exempel på hur ordet bevakning kan användas

 1. bevakningen på slottet var mycket hård under bröllopet

Exempel på hur ordet bevakning används i svenska tidningar

 1. Framspelad av Guillermo Molins tacklade anfallaren sig fri från sin bevakning och placerade in segermålet.
 2. – Ny Teknik är Sveriges största och viktigaste tekniksajt för generell bevakning av den tekniska utvecklingen, både i tidigt skede men också hur tekniken tillämpas.
 3. Myndigheten är dock skyldig att överväga om syftet med bevakningen väger tyngre än allmänhetens intresse av att inte bli bevakad.
 4. "Stödet minskar risken för att den journalistiska bevakningen tunnas ut, men det innebär inte att vi är ur krisen", säger Jan Fager, tillförordnad vd för branschorganisationen Tidningsutgivarna (TU).
 5. Svenska institutet har i uppdrag att följa och analysera bilden av Sverige i utlandet, och har utökat bevakningen under coronapandemin.
 6. – Det är farligt att vara där inne enligt länsstyrelsen, så de har beställt bevakning och vi är två som kör.
 7. Under onsdagen publicerade två FN–experter som utrett ärendet ett uttalande där de kopplar ihop attackerna med Washington Posts bevakning av Saudiarabien.
 8. Han förnyade bevakningen av idrott – framför allt golf – i tv med sin formuleringskonst och filosofiska berättarteknik.
 9. ”Jag förstår utmaningarna som de har upplevt som ett resultat av intensiv bevakning de senaste två åren och stöttar deras önskan om ett mer självständigt liv.
 10. Svenska Dagbladet är en av de tidningar som av Kinas ambassad fått ta emot kritik mot redaktionens bevakning av Kina.
 11. Tidningen Expressen har fått ett antal brev och e–postmeddelande från ambassaden med kritik och hotfulla formuleringar som gäller Expressens bevakning av bland annat den svenske bokförläggaren Gui Minhai, som sedan 2015 är fängslad i Kina.
 12. – Att döma av de telefonsamtal vi får från allmänheten är det är vår uppfattning att bevakningen i hemmiljö ökar, säger Nils Henckel.
 13. Inspektionen ska bedriva tillsyn, men myndigheterna får nu själva bedöma om intresset av bevakningen väger tyngre än allmänhetens intresse av att inte bli bevakad.
 14. Han har stått under strikt bevakning av myndigheterna sedan han frigavs mot borgen och har också lämnat ifrån sig sina pass.
 15. Sportklädesföretaget Nike handlades upp 0,6 procent efter att Consumer Edge Research inlett bevakning av bolaget med en riktkurs på 110 dollar per aktie, en uppsida på 9,2 procent från bolagets nuvarande kurs.
 16. DNB har också nyligen tagit upp bevakningen av aktien med en riktkurs på 170 kronor.
 17. Nordea inleder bevakning på Vitec med köp och riktkurs 225 kronor.
 18. Nordea inleder bevakning på Vitec med köp och riktkurs 225 kronor.
 19. – Vi kommer att stödja Scania med bevakning i realtid för att anpassa lastbilsrutter och scheman för att bättre möta kundernas behov, samtidigt som rutterna ska förbli hållbara.
 20. Commerzbank inledde bevakning av bolaget och ansåg aktien köpvärd med en riktkurs på 770 kronor.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till bevakning är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är observation en synonym till bevakning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.