Synonymer till bevingade ord

Bevingade ord kan beskrivas som ”(idiomatiskt) bildligt och metaforiskt uttryck, vanligen bestående av 2-4 ord, som är allmänt känt och ofta citeras för att uttrycka viss generell idé; och som kan föras tillbaka till en bestämd person eller skrift och sedan spridits vidare; och som därmed även har viss kulturell eller historisk konnotation (vilken dock senare ofta glöms bort)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bevingade ord samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till bevingade ord

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till bevingade ord.

Vad är motsatsen till bevingade ord?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bevingade ord.

Vad betyder bevingade ord?

  1. (idiomatiskt) bildligt och metaforiskt uttryck, vanligen bestående av 2-4 ord, som är allmänt känt och ofta citeras för att uttrycka viss generell idé; och som kan föras tillbaka till en bestämd person eller skrift och sedan spridits vidare; och som därmed även har viss kulturell eller historisk konnotation (vilken dock senare ofta glöms bort)

Hur kan frasen bevingade ord användas?

Det saknas exempel på hur bevingade ord kan användas.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till frasen bevingade ord

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om frasen bevingade ord.

Bild med texten bevingade ord