Synonymer till bevisligen

Vi känner till 14 synonymer till bevisligen. Ordet bevisligen är en synonym till onekligen och otvivelaktigt och kan beskrivas som ”helt säkert, otvivelaktigt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bevisligen samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bevisligen

 1. absolut
 2. bestämd
 3. förvisso
 4. naturligtvis
 5. onekligen
 6. otvivelaktigt
 7. synbarligen
 8. säker
 9. säkerligen
 10. säkert
 11. tydligen
 12. uppenbarligen
 13. viss
 14. övertygad

Vilka ord betyder nästan samma sak som bevisligen?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till bevisligen. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. visserligen
 2. i sanning
 3. tveklöst
 4. solklar

Vad är motsatsen till bevisligen?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bevisligen.

Vad betyder bevisligen?

 1. helt säkert, otvivelaktigt

Hur böjs bevisligen?

 1. bevisligen

Hur kan ordet bevisligen användas?

Följande exempelmeningar visar hur bevisligen kan användas.

 1. hon var bevisligen inte på mordplatsen när mordet skedde

Hur används ordet bevisligen i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bevisligen används i vanlig text.

 1. ––– var bevisligen sist i besittning av varan men tar inget ansvar alls!.
 2. – För att prata i klartext, bevisligen kan det inte bli så, sade Andrea Agnelli till nyhetsbyrån Reuters.
 3. Det är ju bevisligen en sanning med modifikation.
 4. Detta skulle kunna förklara det faktum att det nya coronaviruset bevisligen fanns i Frankrike, och kanske även i Dalarna, redan i december förra året utan att det resulterade i en större samhällsspridning.
 5. Johaug hade också en form av delvis förmildrande omständigheter i och med att hon bevisligen följt sin landslagsläkares råd.
 6. Även för de personer som under sin studietid i Rumänien bevisligen haft helt andra arbeten på heltid.
 7. Han är i grym form och har bevisligen tränat på bra under sitt uppehåll.
 8. Att älska Kent är tydligen likställt med att starta brandlarmet på valfri utvald social tillställning, att någonsin föreslå Anita Lindblom är bevisligen lönlöst och att dras till panflöjt betraktas som direkt osunt av omgivningen.
 9. Med tanke på brotten han begått och skadan han bevisligen var kapabel att åstadkomma kunde vi inte riskera att han skulle köra in i bostadsområden.
 10. ”Det är anmärkningsvärt att myndigheten Karolinska inte håller reda på de underlag som bevisligen måste ha funnits i faktureringssystemet då fakturahanteringen pågick”.
 11. Det ryktet har han bevisligen slagit ned.
 12. Kry och Min Doktor, en annan vårdapp, har tidigare varit i blåsväder när landstingets granskning visade att Kry gav dåligt underbyggda diagnoser och antibiotika till patienter som inte bevisligen behöver det.
 13. Visa och Mastercard har flera gånger bevisligen blockerat företag som de anser oetiska från att kunna använda deras betaltjänster.
 14. Sofia Jarl menar att nämndemannens åsikter går stick i stäv med samhällets strävan om att uppmana fler att anmäla, så att fler gärningsmän kan lagföras för ett brott där mörkertalet bevisligen är mycket lågt.
 15. – Vi har haft många klimatförändringar med kraftiga temperaturuppgångar i mitten på 1900–talet som bevisligen inte kan ha berott på koldioxidutsläppt och då undrar jag om orsakerna som fanns då har försvunnit i dag.
 16. Bogdanoff hävdar att läckaget är störst där tunneln går som djupast, men bevisligen har detta läckage här inte påverkat grundvattennivåerna annat än marginellt.
 17. – Det fungerar bevisligen att lagra koldioxid i berggrunden.
 18. Det är märkligt att de anser det när det bevisligen inte är så och  det får tingsrätten pröva.
 19. Produktionsbolaget Strix hade bevisligen inga problem med en minderårig medarbetare i krogmiljö och anställde tonåringen.
 20. Presidenten har bevisligen på senare tid börjat tona ner sin retorik om gränsmuren.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är onekligen en synonym till bevisligen. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?