Synonymer till bevisning

Bevisning kan beskrivas som ”handlingen att bevisa något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bevisning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bevisning

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till bevisning.

Vad är motsatsen till bevisning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bevisning.

Vad betyder bevisning?

 1. handlingen att bevisa något

Hur böjs bevisning?

 1. bevisning
 2. bevisningen
 3. bevisningens
 4. bevisnings

Hur kan ordet bevisning användas?

Det saknas exempel på hur bevisning kan användas.

Hur används ordet bevisning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bevisning används i vanlig text.

 1. – Vi har börjat förstå vad som har hänt och varför explosionen blivit så kraftig, men det återstår väldigt mycket arbete med utredningen, säkra bevisning och höra vittnen, sa han.
 2. I bevisningen finns bland annat en gruppchatt där några av de inblandade diskuterar hur narkotikan i pizzaugnen ska hanteras.
 3. – Vi riskerar en halv miljon i böter och rättegångsdatum är spikat, trots att vi varken fått se åklagarens bevisning eller fått chansen att uttala oss, säger Pontus Bergendahl, en av de gripna svenskarna.
 4. Vi översatte hoten, gick igenom hela utredningen på 24 sidor, skaffade fram mer bevisning och pratade mycket med advokaten.
 5. Tingsrätten anser dock inte att bevisningen är tillräcklig.
 6. Södertörns tingsrätt avfärdade dock invändningarna och meddelade i maj att bevisningen fick användas.
 7. Till TT säger Linda H Staaf vid polisens nationella operativa avdelning (Noa) att polisen är beredda på kritik om hur bevisningen samlades in och togs fram, men att polisen ser underlaget som en av pusselbitarna i ett större bevisläge.
 8. Mycket av bevisningen mot honom kom från avkrypterade så kallade Encrochat–telefoner där kriminella varit frispråkiga i tron att det de sa eller skrev aldrig kunde avslöjas.
 9. Som bevisning fanns dna–prover från mannens kalsonger.
 10. I avsaknad av annan bevisning anser rätten att det inte är ställt utom rimligt tvivel att 21–åringen uppsåtligen använt preparatet, och han frikänns därför.
 11. Försvararen Emelie Righammar anser att bevisningen inte ens styrker att mamman kände till flickans skador och vill att hennes klient ska frikännas.
 12. I den förundersökning som ligger till grund för åtalet finns en ordlista över ord som används i de Encrochattmeddelanden som är en tung del av bevisningen mot de åtalade som åklagaren presenterar.
 13. ”Den bevisning som presenterats är en rad indicier, indirekta bevis eller omständigheter som talar för det”, skriver rätten i domen.
 14. ” Men det har kommit mer bevisning under rättegången, inte minst andra filmer, bland annat från polisens kroppskameror som visar förloppet ur andra perspektiv.
 15. I sitt beslut skriver hyresnämnden att bevisningen mot 35–åringen visserligen är graverande, men hans egna uppgifter är ändå inte så orimliga att de ska lämnas utan avseende.
 16. I bevisningen mot de åtalade ingår bland annat filmmaterial från förstörelsen.
 17. I ett av fallen, som rörde en centerpartist som uppgett att hon utsatts för Erlandssons beröring vid Centerstämman 2017, konstaterade tingsrätten att bevisningen inte räckte till.
 18. Argumentationen förkastas av distriktsdomaren Matthew Brann, som anser att det inte har framkommit övertygande bevisning på utbrett valfusk som skulle kunna rättfärdiga ett omkullkastande av hela valresultatet.
 19. När polisen tog hans DNA gav det träff mot bevisningen i utredningen om våldtäkten i Rågsved den 7 juli förra året.
 20. – Vi hade nästan dubbelt så mycket i beslaget men enligt tingsrätten fanns det inte tillräckligt med bevisning för att påvisa att det rörde sig om färdigställt snus som måste beskattas.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på bevisning