Synonymer till bevisskiss

Bevisskiss kan beskrivas som ”(matematik) redogörelse (t.ex. i form av en text eller del av föreläsning) som förmedlar de viktigaste ingredienserna och observationerna (kanske utan bevis för dessa) i ett bevis för en sats (men som i sig inte utgör ett komplett bevis), d.v.s. ett "bevis" med vissa detaljer borttagna (utelämnade); argumentation som troliggör en sats, och kan utökas till ett fullständigt bevis”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bevisskiss samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bevisskiss

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till bevisskiss.

Vad är motsatsen till bevisskiss?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bevisskiss.

Vad betyder bevisskiss?

  1. (matematik) redogörelse (t.ex. i form av en text eller del av föreläsning) som förmedlar de viktigaste ingredienserna och observationerna (kanske utan bevis för dessa) i ett bevis för en sats (men som i sig inte utgör ett komplett bevis), d.v.s. ett "bevis" med vissa detaljer borttagna (utelämnade); argumentation som troliggör en sats, och kan utökas till ett fullständigt bevis

Hur kan ordet bevisskiss användas?

Det saknas exempel på hur bevisskiss kan användas.

Innehåll på sidan

Hjälp till att lära upp ordgurun

Är "gameboll" ett svar på korsordsfrågan "fördel"?

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet bevisskiss

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet bevisskiss.

Bild med texten bevisskiss