bibehålla

Synonymer till bibehålla

behålla, bevara, fortbestå, fortfara, förbli, ha kvar, spara, upprätthålla, vidmakthålla

Motsatsord till bibehålla

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bibehålla.

Vad betyder bibehålla?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur bibehålla används i svenska tidningar

  1. Både för att kunna bibehålla hög service ute i landsbygden men också för att stad och land inte ska dras allt mer isär.
  2. Men när Samsung säger att S20 Ultra är första mobilkameran med vilken man kan förstora redan tagna bilder, beskära dem och ändå bibehålla skärpan, så är det kort sagt inte sant.
  3. I stället vill Trump ”värna valfriheten” och bibehålla systemet med privata sjukförsäkringar.
  4. Sverige behöver mer klimatsmart elproduktion för att klara den gröna omställningen och bibehålla en konkurrenskraftig svensk industri.
  5. Detta inkluderar skyfallssäkring, bibehålla en god dricks– och badvattenkvalitet och säkerställa att vi tryggar tillgång till grundvatten samt havsmiljön.
  6. Sverige måste fortsätta jobba stenhårt för att visa och övertyga länder som fortfarande tvekar att det är möjligt att ställa om till klimatneutral tung industri, cirkulära affärsmodeller och fossilfria energisystem, och bibehålla god ekonomisk tillväxt.
  7. Att sysslolös låta sig skjutsas runt i mörkret och bibehålla samma reaktionsförmåga som när man själv kör får ses som en omöjlig mental övning.
  8. En smarta nät–funktion är att integrera förnybar energi i systemet, och samtidigt bibehålla robustheten i nätet.
  9. Serbien har historiskt nära band med Ryssland, som är angeläget om att bibehålla inflytande på Balkan, där Nato vinner mark.
  10. ”Det finns såklart stora utmaningar med att bibehålla produktionen när det finns en nedåtgående trend i branschen, men jag tycker det ser positivt ut för oss.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av bibehålla

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förbli en synonym till bibehålla. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.