Synonymer till bilateral

Vi känner till en synonym till bilateral. Ordet bilateral är synonymt med tvåsidig och kan bland annat beskrivas som ”med två parter, ömsesidig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bilateral samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bilateral

 1. tvåsidig

Vad är motsatsen till bilateral?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bilateral.

Vad betyder bilateral?

 1. med två parter, ömsesidig
 2. ömsesidig, som innefattar två parter
 3. (anatomi) dubbelsidig

Hur böjs bilateral?

 1. bilateral
 2. bilaterala
 3. bilateralare
 4. bilateralast
 5. bilateralaste
 6. bilaterale
 7. bilateralt

Hur kan ordet bilateral användas?

Följande exempelmeningar visar hur bilateral kan användas.

 1. ett bilateralt avtal

Hur används ordet bilateral i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bilateral används i vanlig text.

 1. I måndags hölls ett bilateralt möte mellan amerikanska och ryska representanter i Genève och i går hölls överläggningar mellan försvarsalliansen Nato och Ryssland i Bryssel.
 2. Länder delar virusstammar genom bilaterala överenskommelser, ett komplicerat arbete där vissa länder är mer privilegierade.
 3. De bilaterala samtalen, och flera toppmöten med Sydkoreas ledning, har trots det väckt en strimma hopp om att fred på Koreahalvön och nedrustning är möjlig.
 4. Det slöts en rad bilaterala avtal med länder i Sydostasien, där Japan i princip beställde arbetskraft från fattigare grannländer.
 5. Man upphävde eller avslutade även tre bilaterala avtal med Hongkong.
 6. – USA har inte varit något land som de nordiska högerradikala partierna byggt bilaterala kontakter med, förutom det norska FRP (Fremskrittspartiet) som haft kontakter med republikanerna sedan tidigare.
 7. "Vi ser att internationella samarbeten, både med Europol och bilateralt, verkligen ger effekt för både tull och polis", säger Damberg, säger inrikesminister Mikael Damberg (S).
 8. Donald Trumps handelspolitik har på grund av sin bilaterala natur inte haft så stora skadeverkningar på det globala handelsutbytet.
 9. Ann Linde hävdar att Sverige löpande tar upp frågor om mänskliga rättigheter, som ”religions– och övertygelsefriheten” i Xinjiang, genom EU samt bilateralt i möten med kinesiska företrädare.
 10. Damberg ska nu ha bilaterala möten med företrädare för byggbranschen och om några veckor ha ett nytt runda bordssamtal.
 11. Det betyder ju att vi nu måste jobba ännu hårdare för bilaterala relationer med britterna och att det blir ett bra avtal för Sverige och britterna.
 12. "De två ledarna diskuterade viktiga regionala och bilaterala ämnen, vilket inkluderar säkerheten inom telekommunikation", skriver Vita huset i ett uttalande.
 13. I avsaknad av ett Natomedlemskap har Sverige satsat på att bygga en så nära bilateral relation med USA som möjligt.
 14. – Jag hoppas att vårt bilaterala samarbete ska utvidgas bortom startups, tillväxt, industriföretag och försvarsindustri till att även inkludera jämställdhet och välfärd, sade Moon.
 15. Det bilaterala försvarssamarbetet mellan Sverige och Finland har en särställning inom ramen för våra länders säkerhets– och försvarspolitik.
 16. Och det är svårt att se konstruktiva bilaterala lösningar ta form i ett politiskt klimat präglat av konfrontativ retorik, spektakulära utspel och twitterdiplomati.
 17. – Då riskerar vi en utveckling där länderna bilateralt börjar göra egna regler och det vill vi inte ha.
 18. Svenska pensionärers grundpension och kollektivavtalspension beskattas i Sverige när de flyttar till Portugal enligt ett bilateralt avtal.
 19. – Vi har varit tydliga med att det är inte bara är en bilateral fråga mellan Storbritannien och Ryssland, utan att det är viktigt att hela EU sluter upp bakom Storbritannien, säger utrikesminister Margot Wallström (S) till TT.
 20. – Mordförsöket i Salisbury är större än en bilateral fråga mellan Storbritannien och Ryssland.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tvåsidig en synonym till bilateral. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?