Synonymer till bildad

Vi känner till 6 synonymer till bildad. Ordet bildad är en synonym till intellektuell och kunnig och kan bland annat beskrivas som ”som har god bildning, kultiverad”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bildad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bildad

 1. beläst
 2. bevandrad
 3. intellektuell
 4. kunnig
 5. lärd
 6. smart

Vilka ord betyder nästan samma sak som bildad?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till bildad. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. snillrik
 2. vis
 3. snille
 4. skärpt
 5. fiffig
 6. genial
 7. briljant

Vad är motsatsen till bildad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bildad.

Vad betyder bildad?

 1. som har god bildning, kultiverad
 2. perfektparticip av bilda - om person som besitter kunskaper med fokus på egentligt kunnande snarare än formell utbildning

Hur böjs bildad?

 1. bildad
 2. bildade
 3. bildat

Hur kan ordet bildad användas?

Det saknas exempel på hur bildad kan användas.

Hur används ordet bildad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bildad används i vanlig text.

 1. För det första har folkvalda parlamentariker från Aung San Suu Kyis parti, NLD, bildat en skuggregering, National Unity Government.
 2. Tillsammans med några andra har hon bildat föreningen Lilla Hjärtat vänförening.
 3. – Man skulle inte utgå från ett grekiskt tempel om man inte kunde de historiska stilperioderna, ansåg bildade arkitekter.
 4. Pontus Braunerhjelm bildade för drygt tio år sedan Filantropisk Forum inom ramen för forskningsstiftelsen Entreprenörskapsforum.
 5. Bolaget är redan i dag en av de främsta leverantörerna av grafit, som behövs till elektriska fordon, man har bildat en ny enhet för att utforska marknaden för vätgas och andra mer miljövänliga energialternativ.
 6. Forskarna uppger också att vaccinet ska ha triggat immunförsvaret, så deltagarna har bildat antikroppar.
 7. Valet 2018 resulterade i en rekordlång regeringsbildning som mynnade ut i januariavtalet där Socialdemokraterna och Miljöpartiet bildade regering med stöd av Centerpartiet och Liberalerna.
 8. Marcus Berg och Robin Quaison bildade en framgångsrik duo under större delen av kvalet och var starkt bidragande till att Sverige spelar EM–slutspel i dag.
 9. år 2014, förklarade Pablo Iglesias det politiska partiet Podemos bildat på ett möte i det popu­lära kvarteret Lavapiés i Madrid.
 10. Han är även ordförande för MMA–föreningen Forca Fightning (som han bildade 2006), men framför allt är han känd som grundare av den svenska galaarrangören Superior Challenge.
 11. Det är ett bildat sönderfall beramat av en alltför djup kännedom om den som har kommit att bli en motpart i livet.
 12. Tio års textproduktion sammanfattas och under läsning av de nära 700 sidorna blir övre högra hörnet allt tjockare av hundöron – ett smatterband av kulturhändelser, bildad samhällsanalys och stilistisk smartness.
 13. Paret bildade en kommitté, Gabby PAC, som hade som mål att främja vapenkontroll, ett civiliserat politisk samtal och inval av moderata politiker i kongressen.
 14. Tor Paulsson uteslöts och bildade Nationaldemokraterna.
 15. Tillsammans med cellisten Jesper Svedberg bildade paret Kungsbacka Pianotrio.
 16. I detta fall har FCA mot betalning bildat pool med Tesla för att försöka undgå böter.
 17. Michiganforskarna har bildat företaget Ubiquitous Energy för att ta tekniken till marknaden.
 18. De har nu slagit sig ihop med Ja till livet och bildat Människovärde.
 19. Men Kronofogden bestämde sig för att arbeta proaktivt och bildade en samordningsgrupp för coronafrågorna, till vilken Jan Frisk också anslöt.
 20. Om det blir aktuellt att införa munskydd som ett komplement till hösten, hur ska man kommunicera för att övertyga dem som redan bildat sig en uppfattning om att det inte hjälper?.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är intellektuell en synonym till bildad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?