Synonymer till bildad

Vi känner till 7 synonymer till bildad. Ordet bildad är en synonym till intellektuell och kunnig och kan bland annat beskrivas som ”som har god bildning, kultiverad”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bildad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bildad

 1. beläst
 2. bevandrad
 3. intellektuell
 4. kunnig
 5. lärd
 6. salongsfähig
 7. smart

Vilka ord betyder nästan samma sak som bildad?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till bildad. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. snille
 2. snillrik
 3. skärpt
 4. genial
 5. briljant
 6. fiffig
 7. vis

Vad är motsatsen till bildad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bildad.

Vad betyder bildad?

 1. som har god bildning, kultiverad
 2. perfektparticip av bilda - om person som besitter kunskaper med fokus på egentligt kunnande snarare än formell utbildning

Hur kan ordet bildad användas?

Det saknas exempel på hur bildad kan användas.

Hur används ordet bildad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bildad används i vanlig text.

 1. Det gällde bland annat ett bolag bildat i Panama 2012, med hjälp av den beryktade advokatbyrån och Nordeas kontor i Luxemburg.
 2. Men längs vägen försvinner de eldsjälar som varit med och bildat föreningen och nya krafter behövs.
 3. Verbet kommer av tyskans mulmen som betyder ”söndersmula, förvandla till mull” och i sin tur är bildat till mulm som här definieras som ”torr och lös jord, vittrad malm”.
 4. En möjlig väg är att den syriska regimen skickar den militära gren som Ryssland var med och bildade under det syriska inbördeskriget, enligt Aron Lund.
 5. Bredvid hänger en tavla där motivet i vattenfärg runnit ut och bildat något som liknar bakterier i ett mikroskop.
 6. Maria Andersson Lundell, Josephine Forsman, och systrarna Jennie och Johanna Asplund bildade Sahara Hotnights i Robertsfors i Västerbotten för trettio år sedan.
 7. Den har sina rötter i en liten grupp bildad av jordaniern Abu Musab al–Zarqawi i Afghanistan omkring år 2000.
 8. Under 2020 bildade Microsoft sin Climate Innovation–fond som de kommande fyra åren ska investera en miljard dollar i teknik som kan ta bort utsläpp.
 9. I dag bildade de en sylvass duo i sprintstafetten – och vann efter en storstilad avslutning.
 10. De ursprungliga skulderna kom från frihetskriget på 1700–talet och åtaganden mellan de 13 första delstaterna som bildade USA.
 11. Det är bildat i analogi med decibel för buller och ljudintryck.
 12. Vid sidan av Taiwanfrågan har Peking under hösten kritiserat säkerhetspakten Aukus, som USA och Storbritannien har bildat tillsammans med Australien.
 13. Kina har tidigare kritiserat den säkerhetspakt, Aukus kallad, som USA och Storbritannien bildat tillsammans med Australien, och som offentliggjordes i september.
 14. Flera av dem bildade grupperingen Samlingen för Syriens fria advokater.
 15. För det första har folkvalda parlamentariker från Aung San Suu Kyis parti, NLD, bildat en skuggregering, National Unity Government.
 16. Tillsammans med några andra har hon bildat föreningen Lilla Hjärtat vänförening.
 17. – Man skulle inte utgå från ett grekiskt tempel om man inte kunde de historiska stilperioderna, ansåg bildade arkitekter.
 18. Pontus Braunerhjelm bildade för drygt tio år sedan Filantropisk Forum inom ramen för forskningsstiftelsen Entreprenörskapsforum.
 19. Bolaget är redan i dag en av de främsta leverantörerna av grafit, som behövs till elektriska fordon, man har bildat en ny enhet för att utforska marknaden för vätgas och andra mer miljövänliga energialternativ.
 20. Forskarna uppger också att vaccinet ska ha triggat immunförsvaret, så deltagarna har bildat antikroppar.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är intellektuell en synonym till bildad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet bildad

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet bildad.

Bild med texten bildad