Synonymer till bildbevis

Vi känner till en synonym till bildbevis. Ordet bildbevis är synonymt med fotobevis och kan beskrivas som ”ett foto eller flera foton, även video, skapat eller visat främst i syfte att bevisa något, oftast men inte enbart inom kriminalistik”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bildbevis samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bildbevis

  1. fotobevis

Vad är motsatsen till bildbevis?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bildbevis.

Vad betyder bildbevis?

  1. ett foto eller flera foton, även video, skapat eller visat främst i syfte att bevisa något, oftast men inte enbart inom kriminalistik

Hur kan ordet bildbevis användas?

Det saknas exempel på hur bildbevis kan användas.

Hur används ordet bildbevis i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bildbevis används i vanlig text.

  1. I nästan tre decennier har man trott att den silverryggade mushjorten varit utrotad, men nu finns bildbevis på att arten fortfarande existerar.
  2. I kvällens föreställning Sommarrapporten utlovas ” sommarens mest spektakulära nyheter i ett fyrverkeri av snackig satir, bildbevis och nyskrivna låtar”.
  3. Vandalism av forskning och fältförsök är väl dokumenterad, och det finns otaliga bildbevis på hur Greenpeace stoltserar med sin logga när man förstör forskning.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är fotobevis en synonym till bildbevis. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet bildbevis

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet bildbevis.

Bild med texten bildbevis