Synonymer till biltrafik

Vi känner till en synonym till biltrafik. Ordet biltrafik är synonymt med bilism och kan beskrivas som ”(trafik) trafik med bilar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av biltrafik samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till biltrafik

 1. bilism

Vad är motsatsen till biltrafik?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till biltrafik.

Vad betyder biltrafik?

 1. (trafik) trafik med bilar

Hur böjs biltrafik?

 1. biltrafik
 2. biltrafiken
 3. biltrafikens
 4. biltrafiks

Hur kan ordet biltrafik användas?

Det saknas exempel på hur biltrafik kan användas.

Hur används ordet biltrafik i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet biltrafik används i vanlig text.

 1. Den första studien indikerar att detta kan uppnås med en kombination av sänkt utbud och sänkt biljettpris, medan den andra studien indikerar att detta också kan uppnås med ökad prissättning av biltrafiken, till exempel genom ökade parkeringsavgifter.
 2. Enligt uppgifter till GP håller dock bron ännu inte för spårvagnar och öppnar bara för biltrafik i ett inledande skede.
 3. I veckan berättade Dagens ETC att Trafikverket räknat ut att biltrafiken måste minska kraftigt för att klara klimatmålet före 2040.
 4. – Det tyder på att vi kommer se en ökning av biltrafiken totalt sett.
 5. Om det blir bostadsbyggen och ökad biltrafik istället.
 6. Efter klockan 20 meddelade brolaget att förbindelsen är stängd för biltrafik mot Sverige, medan tågtrafiken kom i gång klockan 19.
 7. Ingen kan säga exakt hur stor biltrafiken är år 2030, men det går att vara ganska säker på ett intervall, och man kan vara ganska säker på effekten av olika åtgärder.
 8. – Både stadens kollektivtrafik och den biltrafik som behöver köras ska vara elektrisk så långt som möjligt.
 9. Även biltrafiken påverkades av krocken.
 10. När kollektivkörfält införs på bekostnad av biltrafiken finns självklart risken att privatbilister väljer att använda kollektivkörfälten vilket redan till viss del sker i dag.
 11. Enligt uppgifter till DN är det inte enbart oro för att de ekonomiska kalkylerna inte håller som ligger bakom beslutet att åter bromsa, utan även oro för hur klara biltrafiken, oro för hur handeln i staden påverkas liksom stadsmiljön vid Mölndalsån.
 12. Bakgrunden är att nuvarande avstängningar och arbete vid Centralenområdet kraftigt har minskat biltrafiken över bron.
 13. Det gäller både buss– och biltrafik.
 14. Numera har det stimmiga gatulivet som förr lystes upp av gaslyktor ersatts av bullrig biltrafik.
 15. Syftet är att avlasta Stockholms innerstad från biltrafik.
 16. Skälet till att städer i länder som Kina, Indien, Tyskland och Sverige förbjuder eller begränsar biltrafik är inte huvudsakligen att minska utsläppen av koldioxid.
 17. Unescos expertorgan Icomos menar dock att breddningen av Ekerövägen till fyra filer samt upp– och nedfarter till förbifarten riskerar att ytterliga öka biltrafiken förbi Drottningholm – något som på sikt hotar världsarvet.
 18. – Ur klimatsynpunkt är detta egentligen goda nyheter då Förbifarten spås öka biltrafiken i Stockholm.
 19. I den visades att svenska befolkningens totala flygande har lika stor påverkan på klimatet som all biltrafik i Sverige.
 20. Men du säger samtidigt att man inte kan minska biltrafiken i Göteborg?.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bilism en synonym till biltrafik. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?