Synonymer till bistro

Vi känner till en synonym till bistro. Ordet bistro är synonymt med restaurang och kan bland annat beskrivas som ”restaurang med bar; kafé”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bistro samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bistro

 1. restaurang

Vad är motsatsen till bistro?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bistro.

Vad betyder bistro?

 1. restaurang med bar; kafé
 2. enklare restaurang, bar, krog

Hur kan ordet bistro användas?

Följande exempelmeningar visar hur bistro kan användas.

 1. tåget har en bistro i vagn 15

Hur används ordet bistro i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bistro används i vanlig text.

 1. Torpesands strandbad ligger en bit ifrån Björkviks havsbad, där det bland annat finns servering och bistro, men strandbadet är väl värt några hundra meter till.
 2. Inomhus möts besökaren av en reception och en bistro.
 3. Det ska aldrig vara mer än 45 i någon av salongerna, vi har plockat bort bord från bistron, och desinficerar salongerna.
 4. När Tomas beger sig till bistron för att proviantera träffar han oväntat sin stora ungdomskärlek Livli, hon som han trånade efter på Kungliga tekniska högskolan och som han inte har sett på över tjugo år.
 5. Om jag kommer in på en bistro som jag ofta målar så kanske kocken är sjuk den dagen och blommorna som brukar stå i hörnan har vissnat, men när jag målar kommer jag tillbaka till det där lite glada och varma, säger han.
 6. Under en hel vecka kan kärlekspar ta del av erbjudanden på Berns bistro eller Berns asiatiska för en lyckad kväll, eller vecka.
 7. Warner – en kringresande försäljare av ultraljudsapparatur – utstrålade framtidstro när jag stötte på honom i en bistro i delstatshuvudstaden Montgomery.
 8. Netil House, det stora centrumet för unga kreatörer i London Fields, har fått sällskap av en modern bistro på bottenvåningen.
 9. Innan Shevchenko bestämmer mötesplats via krypterad email – en bistro i centrala Paris.
 10. Den New York–inspirerade bistron är det senaste tillskottet i hälsodrottningen Teresa Carles imperium.
 11. Bägge ställena har även varsin bistro och det finns en park med strandkorgstolar och kastanjeträd.
 12. Väl framme dök vi in på en underbar art déco–klenod, den k–märkta bistron La Cigale, och beställde en flaska gros plant.
 13. Han upplevde att allting var likadant överallt – samma franska bistro, samma låtar på radion.
 14. Fast favoriten i området är bistron Café Csiga som i en trivsamt bohemchic miljö serverar husmanskost med höga ambitioner, bland annat en suverän biffstuvning med dumplings.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är restaurang en synonym till bistro. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet bistro

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet bistro.

Bild med texten bistro