Synonymer till bitande

Vi känner till 2 synonymer till bitande. Ordet bitande är en synonym till skarp och bister och kan bland annat beskrivas som ”skarp, hård ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bitande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bitande

 1. bister
 2. skarp

Vad är motsatsen till bitande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bitande.

Vad betyder bitande?

 1. skarp, hård 
 2. det att bita

Hur kan ordet bitande användas?

Följande exempelmeningar visar hur bitande kan användas.

 1. en bitande vind
 2. det var bitande kallt ute

Hur används ordet bitande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bitande används i vanlig text.

 1. Hon skriver ofta så, med retoriska frågor och bitande kommentarer, i ett enda långt flöde av korta meningar och stycken som lika ofta känns essäistiska som romanaktiga.
 2. Kylan var bitande och vinden stark – men FC Rosengård gjorde jobbet och avslutade vinterns träningsmatchande med att hemmabesegra den allsvenska konkurrenten Vittsjö med 1–0.
 3. I romansviten om Patrick Melrose, som gjorde honom världskänd, skildrade han i bitande ordalag den engelska överklass han fortfarande bär de typiskt nedtonade tecknen av att tillhöra.
 4. Det har varit bitande kallt i Göteborg och i stora delar av Europa den senaste månaden.
 5. I andra fall har nya ägare inte kontrollerats och hundar med en historia av bitande ska exempelvis ha hamnat hos barnfamiljer.
 6. Exempelvis får Tärnaby–Hemavan i Lappland på nytt bitande kallt med minus 20–25 grader.
 7. Trots den bitande kylan i arrangörsstaden så valde trion att stå och heja fram Chris Mazdzer i bara var sin sport–bh på överkroppen.
 8. Bland annat har besättningen fått utstå bitande, morrande och skällande djur.
 9. Skuggor längs väggarna söker sig i rask takt över gatukorsningen och vidare ner till Slussens tunnelbanestation och bussterminal för att undkomma den bitande kylan.
 10. Det bitande föraktet mot Chomina stäcker sig långt utöver denna angiverska.
 11. Jag riktigt ser Kjell Eriksson, som nu bor i Brasilien, luta sig tillbaka, se sig omkring medan han skriver och njuter av att det viner kring Bo, den gamle revolutionären som är full av självömkan och oåtkomlig för alla förutom de bitande insekterna.
 12. Snö, kyla och bitande minusgrader.
 13. Det finns en bitande saklighet hos Stendhal, för endast genom att beskriva sakernas tillstånd klart kan han göra konvenansens lögn, samhällets orättvisor och hyckleri uppenbara för alla.
 14. Det enda riktigt överraskande är en stundtals bitande samhällskritik levererad av korven Frank.
 15. Man tänker sig gärna honom bara som aggressiv och med bitande humor, men han hade faktiskt också en mycket varm sida som han inte gärna visade, av rädsla för att bli avvisad.
 16. Genom att utsätta sig själva för svåra strapatser och bitande kyla bland bergen skulle dessa kyrkans män komma närmare Gud.
 17. De finner varandra en bitande kall Stockholmsvår och scenerna som förmedlas på kaféer och restauranger som leder till spelningar med öl innanför västen och slutligen hamnar i säng är levande och rent litteraturmässiga.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skarp en synonym till bitande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på bitande

Bild till ordet bitande

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet bitande.

Bild med texten bitande