bitcoin

Synonymer till bitcoin

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till bitcoin.

Motsatsord till bitcoin

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bitcoin.

Vad betyder bitcoin?

 1. en digital valuta

Exempel på hur bitcoin används i svenska tidningar

 1. För tredje gången i bitcoins historia halveras ersättningen till dem som processar transaktioner och skriver nya block till blockkedjan, och belönas för detta med nya bitcoin–mynt.
 2. Bitcoins blockkedja är en öppen databas där alla transaktioner kan spåras till bitcoinadresser, vilka i sin tur oftast kan kopplas samman med bankkonton, kreditkort och liknande genom de marknadsplatser där bitcoin handlas mot traditionella valutor.
 3. Polisen har i sitt utredningsarbete fått utländsk hjälp med bland annat spårning av bitcoin, berättar Björn Eriksson för DN.
 4. Enligt medieuppgifterna har det i breven framförts hot om att företagen ska göra utbetalningar i kryptovalutan bitcoin.
 5. Brottsligheten har sammanlagt inbringat över 49 000 bitcoin, motsvarande 378 miljoner kronor, enligt åtalet.
 6. Köpen skedde med kryptovalutan bitcoin och ägde rum på den medvetet svårspårade, krypterade och osökbara mörka delen av nätet, Darknet.
 7. – Bitcoin är inte pengar i Riksbankens mening, utan är ungefär som att prissätta medaljer eller tavlor eller liknande.
 8. – I termer av att använda bitcoin eller andra kryptovalutor, så undersöker vi det, men jag har fått höra att den stora majoriteten av kryptovalutor i princip är Ponzibedrägerier, sa Jim Yong Kim under en tillställning i Washington i onsdags.
 9. – Eftersom det finns så många som har investerat i till exempel datakraft för att göra bitcoin finns ett egenintresse hos dem att bitcoin fortlever och ha ett värde i framtiden.
 10. – Pyramidspel är kanske ett väl hårt ord att använda, men bitcoin är väldigt riskfylld, säger Niklas Arvidsson.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av bitcoin

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.