Synonymer till bitvis

Vi känner till en synonym till bitvis. Ordet bitvis är synonymt med delvis.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bitvis samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bitvis

 1. delvis

Vad är motsatsen till bitvis?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bitvis.

Vad betyder bitvis?

 1. delvis

Hur kan ordet bitvis användas?

Följande exempelmeningar visar hur bitvis kan användas.

 1. vägen är bara bitvis asfalterad

Hur används ordet bitvis i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bitvis används i vanlig text.

 1. OSSE övervakade från mars 2014 situationen i Ukraina och rapporterade om överträdelser mot den bitvis bräckliga vapenvilan med en personalstyrka på 1 200 personer från 43 länder.
 2. ”Vi var vargar” är en bitvis obegripligt svår berättelse där man som vuxen läsare hela tiden ser hur nära döden barnen är, utan att det behöver framgå för en yngre läsare.
 3. – Vi hade två kaptener, Andreas Nygaard och Kasper Stadaas (fyra), som vi skulle försöka att vinna med och de andra offrar sig bitvis.
 4. Pådrivna av vindbyar på över 50 meter per sekund letade sig bitvis tolv meter höga lågor från de torra gräsfälten in i städerna Superior och Louisville och ödelade hela bostadsområden.
 5. I båda fallen går det absolut att köra snabbt på bana, men det bitvis ojämna underlaget i kombination med riktningsförändring i hög fart gör att man inte alls vågar trycka på fullt ut.
 6. Men skildringen av 1800–talets utsatta barn är också bitvis otäck.
 7. Resultatet har blivit en tillgänglig, rak och bitvis väldigt rolig berättelse med ett tilltal som varken berättar ovanifrån eller tillkämpat barnsligt.
 8. Det visade sig dock att de flesta recensenter spelat spelet på PC, medan Xbox One– och Playstation 4–spelare har haft betydligt större tekniska problem, där problemen bitvis beskrivits som så omfattande att ”Cyberpunk 2077” blir ospelbart.
 9. Hongkong skakades förra året av sju månaders omfattande och bitvis våldsamma protester, där miljontals gick ut på gatorna.
 10. Den senaste säsongen var förvisso bitvis ett skademörker för Stina Nilsson, och på grund av en revbensskada var den över redan under Tour de ski.
 11. Verklig i bemärkelsen att hon utöver sin briljans även är ojämn, bekväm och motsägelsefull med en bitvis trytande fantasi och slappt skrivna manus.
 12. Sann jag–litteratur måste bitvis våga vara pinsam och det kan bli jobbigt för läsaren, eftersom man själv blir utmanad.
 13. Tonläget känns bitvis mer som ett slags fiktiv självbiografi.
 14. Städer som Washington och Los Angeles har dragit tillbaka sina nattliga utegångsförbud, som infördes för att stävja de tidigare bitvis våldsamma protesterna, och demonstranterna har under torsdagskvällen dröjt sig kvar ute på gatorna i fredliga protester.
 15. – Den är bitvis oerhört stillsam, bitvis intensiv och extatisk, med musik som nästan snubblar över sig själv av entusiasm.
 16. Den generella bilden av Operation Rimfrost är att resursfördelningen än så länge fungerar bra, men att den leder till bitvis hårda prioriteringar där även andra allvarliga brott får stå åt sidan.
 17. Om det handlar franska Delphine de Vigans nya roman som bitvis blir alltför pratig, men som berättas med stor värme och humor.
 18. Riksrättsförhandlingarna i den amerikanska senaten har ärligt talat varit bitvis sövande.
 19. Tyvärr blir beskrivningen av Malin bitvis något trött då det vid upprepade tillfällen påpekas hur otroligt snygg hon är och vissa scener, som när hon är inne i en barnbutik och möter en okänslig försäljare, snubblar på mållinjen.
 20. De närmaste dagarna kommer vädret fortsatt att vara milt, cirka fem plusgrader, och bitvis lite regnigt.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är delvis en synonym till bitvis. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet bitvis

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet bitvis.

Bild med texten bitvis