Synonymer till bland

Bland kan beskrivas som ”i kretsen av”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bland samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bland

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till bland.

Vad är motsatsen till bland?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bland.

Vad betyder bland?

 1. i kretsen av

Hur böjs bland?

 1. bland

Hur kan ordet bland användas?

Följande exempelmeningar visar hur bland kan användas.

 1. han siktar på en plats bland de fem bästa i tävlingen

Hur används ordet bland i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bland används i vanlig text.

 1. Det har också påverkat närområdet och de olika grannländerna på ett våldsamt sätt, bland andra Libanon, Turkiet, Irak, Israel, Jordanien och Iran.
 2. Medan Fidel bökar runt och biter fotografen i byxbenet, förklarar den muskelpumpade entreprenören hur vänstern kommer in bland hans konservativa batong­slag.
 3. Genom kursen Journalistik och opinionsbildning  får du lära dig hur du skriver journalistiskt, spetsar ditt budskap, sorterar bland alla ”sanningar” och berör läsaren.
 4. Vi bygger innovation bland annat för att alla ska känna det som om de anställda befinner sig i samma rum och deltar i möten på samma sätt, oavsett om de arbetar på kontoret eller hemifrån.
 5. Det krävs investeringar i miljardklassen för att EU ska klara att uppnå sina hållbarhetsmål till 2030, men ändå är pensionsbesparingar ofta en blind fläck bland många företag.
 6. Liselotte Andersson nämner sådant som att säkra så kallade endpoints som datorer, mobiler, skrivare och liknande, livscykelhantering av applikationer, medvetenhet bland medarbetarna och att se till att de tjänster man köper in håller rätt nivå.
 7. Nu införs bland annat nya cloud–baserade verktyg till företagets europeiska väktare, vars data öppnar för nya affärsmodeller.
 8. Mammorna erbjöds bland annat dna–test för att fastställa identiteten på barnen.
 9. En rad andra förändringar görs av bonus–malus, bland annat att det sätts ett tak för bilar som kostar mer än 700 000 kronor.
 10. Riksmötets öppnande har också anpassats, bland annat har minglet och den stora konserten på kvällen strukits ur programmet.
 11. Även andra myndigheter varnar för att den föreslagna lagen inte blir särskilt effektiv, bland annat Göteborgs tingsrätt.
 12. Det sistnämnda kan bland annat leda till att våldsbejakande narrativ normaliseras.
 13. Johan Wadman är vd för Svensk Kollektivtrafik som företräder de olika regionala kollektivtrafikmyndigheterna och länstrafikbolagen i landet – bland annat SL, Västtrafik och Skånetrafiken.
 14. Alfa Laval hör till förlorarna bland börsbjässarna.
 15. Arbetslösheten bland unga i åldersgruppen 18–24 år var samtidigt 10,1 procent.
 16. För att finansiera satsningar på bland annat elbilar kommer regeringen höja skatten för den som köper bensin– och dieselbilar.
 17. De pengar som satsas på redan befintliga myndigheter ska bland annat användas för att stärka samverkan mot arbetslivskriminalitet och förstärka kontrollen av arbetsmiljön genom utökad tillsyn, enligt förslaget.
 18. På bottenvåningen ligger ett par vardagsrum, varav ett ska vara på 500 kvadratmeter, en bar, biljardrum med målat glastak, en matsal, frukostrum, ett kök, ett bibliotek, flera badrum, ett kapprum och ett trädgårdsrum, bland annat.
 19. I Sverige fick scenpoesin ett uppsving under 00–talet med bland andra poeten Daniel Boyacioglu som tidigt introducerade amerikansk spoken word.
 20. En person som var på plats bland de sörjande vid minnesstunden berättar att vännen, som nu ligger i en kista, några dagar före mordet hade sagt att han ville lämna det kriminella livet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.