Synonymer till bland annat

Bland annat kan beskrivas som ”till exempel”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bland annat samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till bland annat

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till bland annat.

Vad är motsatsen till bland annat?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bland annat.

Vad betyder bland annat?

 1. till exempel

Hur kan frasen bland annat användas?

Det saknas exempel på hur bland annat kan användas.

Hur används frasen bland annat i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen bland annat används i vanlig text.

 1. Inte heller betygssättningen och det långsiktiga kvalitetsarbetet håller måttet, bland annat med betyg som inte arkiveras som de ska.

  www.dn.se | 19 jan. 2020

 2. – Bevisningen bygger bland annat på nya muntliga uppgifter, säger Lars Edman som för närvarande inte vill yppa mer om innehållet i förundersökningen.

  www.expressen.se | 17 jan. 2020

 3. Sent på torsdagskvällen kom uppgifter från flera andra håll, bland annat från Kanadas egna och andra länders underrättelsetjänster, att passagerarflygplanet skjutits ned av Iran av misstag.

  www.dn.se | 11 jan. 2020

 4. Videodelningstjänsten som lanserades 2011 och som blivit enorm i den yngre målgruppen, bland annat tack vare sina roliga filter och för att den helt ärligt tog oerhört lång tid för vuxna att förstå sig på.

  www.etc.se | 29 dec. 2019

 5. Om betygssättningen har lärarna fått frågor bland annat på hur rättvisa betyg de sätter och om de utsätts för påtryckningar.

  www.dn.se | 5 dec. 2019

 6. Kommittén ska bland annat ta ställning till frågan om uppehållstillstånd, en ny humanitär skyddsgrund samt anhöriginvandring och försörjningskrav.

  www.dn.se | 5 nov. 2019

 7. Börsbolagsproffsen Kjell Nilsson (tidigare bland annat på på Lindab, Trelleborg, ACAP) och Lars Guldstrand (tidigare vd på Eniro) ska betala 7 respektive 6 miljoner plus räntor, enligt beslut under 2017.

  www.dn.se | 21 jan. 2018

 8. – Besättningarnas bedömningar påverkas bland annat av vädret, graden av samövad förmåga inom besättningarna och vilka flygövningar som genomförts, säger Mattias Hyllert, direktör för Sjö– och flygräddningen i ett pressmeddelande.

  www.dn.se | 18 jan. 2018

 9. –  Genom etiketten kan man berätta mycket om bland annat postgång och de som arbetade med posten på Titanic, säger Claes–Göran Wetterholm.

  www.sydsvenskan.se | 19 dec. 2017

 10. I april 2015 blev Mittmedia huvud­ägare i medie­bolaget Promedia, som ger ut tolv tidningar runt Mälardalen och i Bergslagen, bland annat VLT och Nerikes Allehanda.

  www.dn.se | 18 aug. 2016

Innehåll på sidan

Hjälp till att lära upp ordgurun

Är "gameboll" ett svar på korsordsfrågan "fördel"?

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till frasen bland annat

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om frasen bland annat.

Bild med texten bland annat