Synonymer till blanda in

Vi känner till en synonym till blanda in. Frasen blanda in är synonymt med involvera och kan bland annat beskrivas som ”göra så att en ny part (person eller organisation) blir en del av en företeelse, d.v.s. blir medveten om företeelsen och får möjlighet att påverka, eller påverkas av, den”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av blanda in samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till blanda in

 1. involvera

Vad är motsatsen till blanda in?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till blanda in.

Vad betyder blanda in?

 1. göra så att en ny part (person eller organisation) blir en del av en företeelse, d.v.s. blir medveten om företeelsen och får möjlighet att påverka, eller påverkas av, den
 2. ta in en ny faktor i en diskussion

Hur kan frasen blanda in användas?

Det saknas exempel på hur blanda in kan användas.

Hur används frasen blanda in i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen blanda in används i vanlig text.

 1. Men genom att blanda in upsalite kan vi ta upp och kapsla in den lilla fukt som går igenom plastfilmen och därmed skydda dioderna.
 2. Det sker genom att blanda in förnybara komponenter, som etanol, fame och HVO.
 3. Överenskommelsen blev klar kort före valet, och gav henne omkring en miljon kronor, som advokaten Michael Cohen enligt vad han själv uppger ordnade utan att blanda in Trump.
 4. Samma sak har hänt i USA när man inte vill blanda in politik, och vet att några av ens medlemmar är rasister.
 5. Där har parterna – efter statlig inblandning – fått till system för att blockera piratsajter utan att blanda in en domstol.
 6. I studien ”Future of Financial Reporting” svarade 66 procent av tillfrågade ekonomichefer att de idag inte kan göra anpassningar i sina rapporteringssystem utan att blanda in IT–avdelningen, vilket länge har skapat en frustration i branschen.
 7. Att blanda in andra köttslag i nött är problematisk av flera anledningar.
 8. Att blanda in en ramsa är ett exempel på det.
 9. Ligger våldet i mannens natur? Beror det på gener och hormoner att vissa snubbar klättrar i berg, knullar runt eller struntar i att ta ut sin pappaledighet? Jag är medveten om att det inte är särskilt klokt att blanda in djur i den här diskussionen.
 10. Senare, utanför, omgiven av ett påträngande hav av Biskopsgårdsbor och den nationella pressen, kunde statsministern dock inte hålla sig från att blanda in partipolitik i en stund av lokal och nationell sorg.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är involvera en synonym till blanda in. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till frasen blanda in

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om frasen blanda in.

Bild med texten blanda in