bli till

Bli till är synonymt med uppkomma och uppstå.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bli till och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till bli till

alstras, uppkomma, uppstå

Motsatsord till bli till

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bli till.

Vad betyder bli till?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av bli till.

Böjningar av bli till

 1. bli till

Exempel på hur frasen bli till kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen bli till används i svenska tidningar

 1. Nu varnar kreditvärderingsinstitutet Fitch för att den eskalerade handelskonflikten kan bli till ett handelskrig – och att notan för ett sådant skulle bli rejält salt för hela världen.
 2. Det är som om replikerna här i stället började sväva och liksom lösgöra sig från sina talare, bli till spiraler av språk med helt egna agenser och motiv.
 3. – Det sjuka barnet och den fullmatade jobbdagen ska inte behöva bli till ett omöjligt pussel som drabbar den anställde med stress och press i onödan.
 4. Elfenbenskusten producerar mest kakaobönor i världen, men det mesta av råvaran skeppas i väg för att bli till choklad och kakaopulver i andra delar av världen.
 5. Avtagande vindar väntas i början av veckan i Kalifornien, vilket kan bli till hjälp i bekämpandet av de häftiga skogs– och markbränderna.
 6. Låt de senaste årens haveri i tågtrafiken bli till en valfråga.
 7. Men att en fullständigt laglig delning av Ubuntu kan bli till en piratkopierad actionfilm visar att systemet är långt ifrån vattentätt.
 8. Ensemblen försöker verkligen närläsa med hjälp av hela kroppen, låta texterna krypa under huden och bli till rörelser (fyndigt funna av koreograferna Niki Tsappos och Tarika Wahlberg).
 9. Men när hemtjänsten inte räcker till och det inte finns plats på ett äldreboende kan denna frivillighet bli till ett tvång för båda parter, även för äldre som inte vill ligga till last.
 10. Av de träd som planterare sliter för att sätta i dag kommer en hel del avverkas och en vacker dag bli till höghus, broar, sporthallar, möbler och förpackningar som binder koldioxid och kan återvinnas.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till bli till är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uppkomma en synonym till bli till. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

ordguru är en gratis synonymordbok med fler än 90 000 svenska synonymer.
Kontakta oss.