blir över

Synonymer till blir över

återstår

Motsatsord till blir över

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till blir över.

Vad betyder blir över?

  1. återstår

Exempel på hur blir över kan användas

  1. det blev ingenting över av tårtan

Exempel på hur blir över används i svenska tidningar

  1. Förutom jobbet och politiken så ägnar han den tid som blir över åt att dansa salsa och var en tid känd som Malmös salsakung.
  2. Men det är, som sagt, nya tider och idag kan du med relativ enkelhet producera snö så att det räcker och blir över till det som krävs för att arrangera tävlingarna.
  3. Indexet visar att notan för Aspenresan blir över tre gånger så hög i jämförelse med liknande resa till Åre.
  4. För på något annat sätt kan det väl inte sluta? Speciellt när den knäpptysta ex–fången Bruno dyker upp och Katie blir över öronen förälskad, drar man öronen åt sig och tänker att nu, nu exploderar den här lilla charaden.
  5. Det bästa Kina kan hoppas på, samtidigt högst troligt, är att Tiangong 1 brinner upp vid inträdet i jordens atmosfär och att det sker över ett havsområde, med följd att det begränsade skrot som blir över sjunker till havets botten.
  6. Vanna Rosenberg och Kim Sulockis ”Välkommen till Sverige” känns mest som en överbliven mellanakt från Melodifestivalen, men landar ändå mera rätt med sin utsträckta hand och finstämda lathund till den så kallade svenskheten på vers.
  7. Och ett försvar, just det, ska vi ha det? Blir det möjligen billigare och bättre om vi söker någon sorts allians i stället? Då kan vi ju ta de pengar som blir över och arbeta med Östersjöns föroreningar.
Källor

Hjälp till att lära upp ordgurun

Är frände en synonym till släkting?


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av blir över

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är återstår en synonym till blir över. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.