Synonymer till blockkedja

Ordet blockkedja finns med på Språkrådets nyordslista 2017 och förklaras då så här: ”ett verifieringssystem i form av en sorts databas där exempelvis transaktioner bokförs på ett stort antal datorer som ingår i ett nätverk, där stabilitet och tillförlitlighet uppnås genom att varje förändring av informationen måste verifieras av väldigt många av de datorer som ingår i nätverket”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av blockkedja samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till blockkedja

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till blockkedja.

Vad är motsatsen till blockkedja?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till blockkedja.

Vad betyder blockkedja?

 1. ett verifieringssystem i form av en sorts databas där exempelvis transaktioner bokförs på ett stort antal datorer som ingår i ett nätverk, där stabilitet och tillförlitlighet uppnås genom att varje förändring av informationen måste verifieras av väldigt många av de datorer som ingår i nätverket

Hur böjs blockkedja?

 1. blockkedja
 2. blockkedjan
 3. blockkedjans
 4. blockkedjas
 5. blockkedjor
 6. blockkedjorna
 7. blockkedjornas
 8. blockkedjors

Hur kan ordet blockkedja användas?

Det saknas exempel på hur blockkedja kan användas.

Hur används ordet blockkedja i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet blockkedja används i vanlig text.

 1. Brytning av bitcoin är metoden med vilken man håller blockkedjan uppdaterad med de senaste transaktionerna och skapar nya block i kedjan.
 2. – Även om du kan stjäla kryptotillgångar är det extremt svårt att tvätta dem och ta ut pengar på grund av blockkedjans transparens och finansinstitutens breda användning av blockchainanalys, säger han.
 3. – Även om du kan stjäla kryptotillgångar, så är det extremt svårt att tvätta dem och ta ut dem, till följd av blockkedjans transparens och finansiella institutioners breda användande av blockkedjeanalys.
 4. ”Jag har hittills inte sett en blockkedja som jag skulle lita på ens för att räkna karameller på en bondmarknad, och än mindre för ett presidentval”.
 5. Investeringar kommer göras i molnet, artificiell intelligens och cybersäkerhet men också 5g–nätverk, servrar för blockkedjan, center för superdatorer, big data–center, kvantdatorer och operativsystem för sakernas internet.
 6. För tredje gången i bitcoins historia halveras ersättningen till dem som processar transaktioner och skriver nya block till blockkedjan, och belönas för detta med nya bitcoin–mynt.
 7. Bitcoins blockkedja är en öppen databas där alla transaktioner kan spåras till bitcoinadresser, vilka i sin tur oftast kan kopplas samman med bankkonton, kreditkort och liknande genom de marknadsplatser där bitcoin handlas mot traditionella valutor.
 8. Blockkedjor anses oföränderliga och ”eviga”, så kanske är det i ett utslag av digital andlighet som någon skapat ett smart kontrakt på blockkedjan Ethereum, utformat som en dödsruna över coronavirusets upptäckare Li Wenliang.
 9. Enligt en ny rapport från analysföretaget Gartner planerar många av de 500 största amerikanska företagen att implementera stöd för blockkedjor före utgången av 2020.
 10. Och så blockkedjan då, en teknik som ska revolutionera vårt sätt att genomföra transaktioner och ingå avtal, och som särskilt pushas av IBM.
 11. Hur ska man veta att valutakursen eller valutamängden inte manipuleras? Detta löstes med hjälp av blockkedjan, som bitcoin och efterföljande kryptovalutor bygger på.
 12. Ospårbarheten ligger dock i plånboksadressernas anonymitet – de är en lång hexadecimal sträng, en hash – men den underliggande blockkedjan är öppen och alla med rätt verktyg kan se alla transaktioner och vilka de inblandade plånböckerna är.
 13. Idén med blockkedjor är just att det som läggs där inte går att manipulera eftersom allt som händer där är spårbart och transparent.
 14. Det som gör satsningen speciell är att hushållen ska kunna köpa och sälja energi till varandra, något som görs via ett nytt system som baseras på blockkedjor.
 15. En annan del som han anser sticker ut är hur kontaktlösa betalningar, NFC, tagit fart, medan en annan teknik, blockkedjan, inte har nästan några användare alls.
 16. (CS/Barcelona) – Det finns många missförstånd kring blockkedjor.
 17. Så sent som i går kunde vi rapportera om att Kina storsatsar på blockkedjor, en teknik som ska användas i alltifrån betalningssystem till internetdomstolar.
 18. Intresset för blockkedjor är större än någonsin i Kina, inte minst hos bankerna och teknikföretagen.
 19. Det är inte bara valutor som kan handlas på blockkedjan.
 20. IBM räds inte heller modeorden artificiell intelligens och blockkedja.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?