bloggare

Ordet bloggare finns med på Språkrådets nyordslista 2005

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bloggare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Innehåll på sidan

Vilka synonymer finns till bloggare?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till bloggare.

Vad är motsatsen till bloggare?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bloggare.

Vad betyder bloggare?

 1. person som skriver en blogg

Hur böjs bloggare?

 1. bloggare
 2. bloggaren
 3. bloggares
 4. bloggarna
 5. bloggarnas

Hur kan ordet bloggare användas?

Det saknas exempel på hur bloggare kan användas.

Hur används ordet bloggare i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bloggare används i vanlig text.

 1. Aleksej Navalnyj är en rysk aktivist, jurist och bloggare som har gjort sig känd genom sin skarpa kritik mot landets regering och mot korruption.
 2. Peter Englund har alltid varit en flitig bloggare.
 3. Hon är bland annat bloggare, influenser, föreläsare och rullstolsmodell.
 4. Nätdetektiverna Bellingcat – ett nätverk av journalister, bloggare, forskare och andra nätanvändare som tillsammans gör grävande avslöjanden – kommer fram till samma slutsats.
 5. Efter ett 00–tal i bloggarnas tecken svingade pendeln mot ett decennium med fotot och videon i fokus, bland annat på plattformar som Instagram, Youtube och Snapchat.
 6. Rapporten, som baseras på ett trettiotal intervjuer, visar hur journalister och bloggare har utsatts för påtryckningar och i flera fall fängslats på grund av sina aktiviteter på internet.
 7. Under våren och försommaren har en arresteringsvåg dragit över landet, något som framför allt drabbat satiriska och kritiska bloggare.
 8. Den kände journalisten Eskinder Nega och oppositionsledaren Andulem Arage, som båda släptes fria i mitten av februari finns bland de gripna, liksom två bloggare från sajten Zone 9 som släpptes ungefär samtidigt.
 9. Hon har en bakgrund som författare, bloggare, krönikör, copywriter – och har profilerat sig som en av de mest tongivande i debatten om stereotyp reklam.
 10. Isabella Löwengrip var exempelvis en av flera bloggare som fälldes för smygreklam av Reklamombudsmannen för snart ett år sedan.
 11. För det är i Facebookgrupperna marknadsföringen nu sker, vilket vår bloggare Unn Edberg tidigare skrivit om.
 12. Jag lyckades få in dem hos rätt typ av bloggare och inom två år hade det vuxit till att även omfatta andra skovårdsartiklar som krämer och borstar”, säger Sebastian Öhrn.
 13. ”Mamma har sagt att jag måste gifta mig innan Xi Jinping avgår, men nu känns det lugnare”, skrev en bloggare.
 14. Nu får Sveriges bloggare och influencers det extra hett om öronen.
 15. Skatteverket hårdgranskar under året bland annat uthyrning av rum och bostäder via nätet, handel med kryptovalutor som bitcoin och hanteringen av gåvor och sponsring till bloggare.
 16. Webbshoppar, uthyrning via nätet och bloggare med någon form av kommersiell verksamhet kan också räkna med fler kontroller under 2018.
 17. Ryska bloggare har nu fullt upp med att göra narr av Oleg Deripaska, som anses ha blivit fullkomligt blåst av en belarusisk sexarbetare vid namn Anastasija Vasukevitj.
 18. Det är första gången som en domstol dömer en influencer för inlägg som har gjorts i sociala medier och det är många som har efterlyst vägledning från domstol för att veta som gäller när bloggare och kändisar gör reklam för produkter på nätet.
 19. Hon jobbar som bloggare och skriver om sin vardag som förändrats drastiskt.
 20. Aleksej Navalnyj är en 41–årig rysk aktivist, jurist och bloggare som har gjort sig känd genom sin skarpa kritik mot landets regering och mot korruption.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på bloggare