Synonymer till blygsamt

Vi känner till en synonym till blygsamt. Ordet blygsamt är synonymt med måttligt.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av blygsamt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till blygsamt

 1. måttligt

Vad är motsatsen till blygsamt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till blygsamt.

Vad betyder blygsamt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av blygsamt.

Hur böjs blygsamt?

 1. blygsamt

Hur kan ordet blygsamt användas?

Det saknas exempel på hur blygsamt kan användas.

Hur används ordet blygsamt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet blygsamt används i vanlig text.

 1. Finalen började rätt blygsamt för Khaddi Sagnia, som hoppade 6,58 i första omgången och 6,67 i andra.
 2. Även flyget kommer att tas in i systemet, om än mycket blygsamt till en början.
 3. Om vi mer blygsamt tänker oss 300 000 tester, redan det ett drömscenario med tanke på Sveriges kapacitet avseende personal, laboratorieutrustning, reagenser med mera.
 4. Shanghais motvarighet klättrade mer blygsamt 0,5 procent upp.
 5. Indextunga Novo Nordisk backade blygsamt medan flera andra bolag inom läkemedel och hälsosektorn däremot gick upp med närmare 2 procent.
 6. – Coca–Cola har alltid fokuserat helt icke–alkoholhaltiga drycker och det är ett blygsamt experiment på en liten del av vår marknad, säger Jorge Garduño, chef för Coca–Colas Japanverksamhet, i ett uttalande.
 7. Vad beträffar alla belästa, skickliga och blygsamt ersatta översättare, som förser det svenska språket med tolkningar av utländska verk, lönar det sig möjligen i fråga om litterärt värde, i varje fall om böckerna når ut och blir lästa.
 8. – Och sedan blev det tv, Stina och jag, säger han blygsamt.
 9. Mina tre hundra böcker börjar kännas som ett blygsamt mål.
 10. Bolagets fordons– och flyg/försvarskunder nämns som exempel på vilka som kan stå för mer tillväxt framöver, då de utvecklades relativt blygsamt under fjärde kvartalet.
 11. Hon trivs med jobbet men inte med kollegerna – och inte med lönen som bara har höjts blygsamt, till 8,65 dollar i timmen motsvarande ca 70 kronor.
 12. Laget har nu tagit nio poäng på lika många matcher på slutet, väldigt blygsamt med tanke på hur det sett ut tidigare år men kanske vänder det nu.
 13. – Det kan väl hända ibland, säger hon blygsamt.
 14. Nexus–arvet baseras på blygsamt prissatt hårdvara som kör ren Android – telefoner som riktat in sig på utvecklare och entusiaster.
 15. Det är fler stora grejer på gång, meddelade Cook, även om han gav ett blygsamt intryck under intervjun.
 16. Som en del av vallagen lade jämställdhetsminister Stefania Prestigiacomo därför fram förslaget om "rosa kvoter", ett blygsamt försök att säkra åtminstone en fjärdedel av parlamentsplatserna åt kvinnor.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är måttligt en synonym till blygsamt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?