Synonymer till bonde

Vi känner till 7 synonymer till bonde. Ordet bonde är en synonym till farmare och jordbrukare och kan bland annat beskrivas som ”person som odlar jorden, jordbrukare, lantbrukare”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bonde samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bonde

 1. bonne
 2. farmare
 3. hemmansägare
 4. jordbrukare
 5. lantbrukare
 6. lantis
 7. lantman

Vad är motsatsen till bonde?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bonde.

Vad betyder bonde?

 1. person som odlar jorden, jordbrukare, lantbrukare
 2. den svagaste pjäsen i schack
 3. lantarbetare som äger egen bondgård
 4. (schack) en schackpjäs, vilken vardera spelaren har åtta stycken av i spelets början

Hur böjs bonde?

 1. bonde
 2. bonden
 3. bondens
 4. bondes
 5. bönder
 6. bönderna
 7. böndernas
 8. bönders

Hur kan ordet bonde användas?

Det saknas exempel på hur bonde kan användas.

Hur används ordet bonde i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bonde används i vanlig text.

 1. Men att en vara är dyr är också bra eftersom bönderna behöver få betalt för de produkter man producerar med mervärden, säger Anna Richert.
 2. Det finns miljarder till omställningen av jordbruket där all fossilbaserad gödsel ersätts med naturlig och där bönder får betalt för att öka kollagret i marken.
 3. Den begränsade yttrandefriheten för kambodjanska bönder under Pol Pot eller kinesiska intellektuella under kulturrevolutionen lämnade honom mer likgiltig.
 4. Och tror ni bönderna som odlar havren får bättre betalt? Nä, pengarna hamnar i fickorna på Black­stones riskkapitalister och pamparna i det kinesiska kommunistpartiet.
 5. Här fanns bönder, drängar, pigor, arbetare, sjömän och alla möjliga människor som inte hade mycket gemensamt förutom att de betraktades som politiskt mindervärdiga undersåtar.
 6. Det var allt ifrån yrkesgrupper som lärare, läkare och bönder, till Facebookgrupper med husdjursägare eller bröllopsklänningsälskare, förklarar han.
 7. Om jag var tvungen att återfödas som bonde eller renskötare på 1600–talet är det ganska enkelt vad jag skulle ha valt.
 8. Huset ägs av en bonde som hyr ut sina hus och torp i trakten.
 9. När fattiga bönder har förlorat sina inkomster under pandemin har det varit vanligt att deras söner får gå med i en milisgrupp för att få in pengar.
 10. – När våra arrangemang genomförs hos en bonde ute på vischan så är det en offentlig tillställning, vi är på privat mark och menar att det inte är en offentlig tillställning.
 11. – Vi röstade nej eftersom det i förslaget sätts olika tak på utbetalningar av jordbruksstödet som kommer att drabba svenska bönder särskilt hårt, säger Peter Lundgren, EU–parlamentariker för SD.
 12. Vi ser att när man pratar med företag eller bönder så utgör höga transportkostnader ett av de stora hindren, något som vi försöker ta oss förbi i studien.
 13. Men i enpartistaten Kina har bönderna inget val.
 14. Då skulle bönder skulle bära vadmal och det ansågs fel att försöka se ut som adel.
 15. När Touko Laaksonen som tjugoåring kallades in i den finska armén mitt under pågående världskrig 1940, fick bönderna och skogshuggarna i hans fantasier sällskap av sjömännen, poliserna och soldaterna i Helsingsfors ambulerande hamn.
 16. Det finns inga bönder i närheten jag kan prata om det här med.
 17. Genom att lagra kol i jordbruksmark hoppas pilotprojektet Svensk kolinlagring öka böndernas omsättning, främja den biologiska mångfalden och hindra klimatförändringen.
 18. Ett annat skulle vara 1933, Per Albin Hansson i en uppgörelse med bönderna sålde ut partiets övertygelse om frihandel för att få förverkliga arbetsmarknadspolitiken.
 19. År 1756 genomdrev bondeståndet i den svenska riksdagen ett kaffeförbud, närmast som hämnd för att de tre högre stånden hade förbjudit böndernas hembränning.
 20. Efter sommaren 2018 när merparten av Sveriges befolkning tyckte det var härligt med sol och värme slet vi bönder från innan midsommar med att få tag i foder, bete och strö till våra djur.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är farmare en synonym till bonde. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.