boosta

Boosta är synonymt med förstärka och förbättra och kan bland annat beskrivas som ”(dataspel, slang) hjälpa någon med (mycket) lägre level att levla (mycket) fortare; höja”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av boosta och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till boosta

förbättra, förstärka

Motsatsord till boosta

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till boosta.

Vad betyder boosta?

 1. (dataspel, slang) hjälpa någon med (mycket) lägre level att levla (mycket) fortare; höja
 2. (dataspel, slang) låta någon klättra upp på en för att nå en höjd som vore onåbar själv; höja
 3. (slang) förstärka, förbättra

Exempel på hur ordet boosta kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet boosta används i svenska tidningar

 1. Det finns ingen konflikt mellan att boosta sysselsättningen, blåsa nytt liv i ekonomin, bygga upp en långsiktig motståndskraft och tackla klimatkrisen genom att påskynda omställningen till en koldioxidneutral och rättvis ekonomi.
 2. Man skulle inte ha boostat henne så.
 3. Vad gör ni mer för att boosta den här tekniken förutom att hela tiden komma med nya verktyg?.
 4. Jag tror att det kan boosta formen, att det är en positiv grej.
 5. En del tillverkare "boostar" sin profil på Amazon genom att skicka gratisprodukter till människor, människor som Mike, och sedan skriva fejkade recensioner i personens namn.
 6. Denna nyhet kommer en vecka efter att Facebook meddelat att de framöver kommer att prioritera ner nyheter från medier och i stället boosta inlägg från vänner och familj.
 7. Vi ska boosta det som redan är bra, sade utredaren Britt Bohlin när hon lämnade över sitt alster "Ett land att besöka" till näringsminister Mikael Damberg (S).
 8. Vi ska boosta det som redan är bra, säger utredaren Britt Bohlin när hon lämnar över sin utredning "Ett land att besöka" till näringsminister Mikael Damberg.
 9. Räknar man med 2015 och 2016 då El Nino boostade temperaturen blir 2017 sannolikt det tredje varmaste året någonsin.
 10. Därför funkar det att boosta sig i skogen.
 11. Tips på böcker som boostar dig i karriären.
 12. Publicisterna kan minut för minut se tittarnas ålder, kön, vilka områden de tittar från och hur delningar boostar videons visningsantal.
 13. Det var en Norrköpingsspelare med ett boostat självförtroende som mötte pressen efter 3–1-segern.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till boosta är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förstärka en synonym till boosta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.