bortanför

Bortanför är synonymt med bortom och hinsides.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bortanför och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till bortanför

bakom, bortom, hinsides, utom

Motsatsord till bortanför

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bortanför.

Vad betyder bortanför?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av bortanför.

Böjningar av bortanför

 1. bortanför

Exempel på hur ordet bortanför kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet bortanför används i svenska tidningar

 1. Just nu befinner sig stormen Dennis över Nordatlanten, bortanför Storbritannien.
 2. – Människors upplevda erfarenheter har varit viktiga, hur själva livet i alla dess aspekter kan levas bortanför kravet på att identifieras utifrån det CV–liknande redovisandet av var och ens förmågor på sociala medier.
 3. När jag behöver bli klar med uppdrag eller texter är det lättare bortanför staden.
 4. Ett undersökande som friskt sträcker sig långt bortanför förstenande konventioner om dockspel.
 5. Expressen tog sig upp i bergen bortanför vindistrikten till den jättelika Theewaterkloofsdammen.
 6. När chicliten får något slags kulturellt utrymme bortanför Pocket shop är det genom filtrering, där man leker med dess form men samtidigt fyller den med det intellektuella innehåll man anser den saknar.
 7. Han vill avdramatisera och inspirera fler att ge sig ut bortanför pister och liftområden.
 8. Social utsatthet kan bidra till en social stigmatisering av geografiska platser, vilket är mycket svårt att lösa kortsiktigt och som ligger bortanför den enskilda individens förmåga att förändra.
 9. När Nadine Labakis film ”Caramel” gjorde sitt segertåg över världen 2007 väckte den inte bara sensation för sin sensuella skönhet, utan ännu mer för att den utspelade sig i ett nutida Beirut, bortanför krigets våld och politiska konflikter.
 10. Inte ekonomisk eller politisk protest i första hand, utan att försvara den själ som kunde berika sig genom årtusendenas konst, litteratur, musik och mode, utanför och bortanför den torftiga svart–vita mänsklighet som officiellt föreskrevs.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till bortanför är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bortom en synonym till bortanför. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.