Synonymer till brandvägg

Brandvägg kan bland annat beskrivas som ”brandsäker vägg”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av brandvägg samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till brandvägg

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till brandvägg.

Vad är motsatsen till brandvägg?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till brandvägg.

Vad betyder brandvägg?

 1. brandsäker vägg
 2. (data) programbaserad kontrollmekanism för nätverkstrafik

Hur böjs brandvägg?

 1. brandvägg
 2. brandväggar
 3. brandväggarna
 4. brandväggarnas
 5. brandväggars
 6. brandväggen
 7. brandväggens
 8. brandväggs

Hur kan ordet brandvägg användas?

Följande exempelmeningar visar hur brandvägg kan användas.

 1. risken att branden skulle sprida sig var liten eftersom lägenheterna hade brandväggar

Hur används ordet brandvägg i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet brandvägg används i vanlig text.

 1. Ett annat sjukhus valde istället att göra en utredning och återställde lösenord, ändrade inställningarna för brandväggen med mera, samt rapporterade den misstänkta aktiviteten till ansvariga inom sjukvårdsmyndigheten.
 2. Då är skillnaden mellan verk och person så meningsbärande att en brandvägg däremellan döljer saker som behöver förstås och förklaras.
 3. Detta skulle enligt Internet Archive exempelvis kunna vara saker som att Section 230 i USA tas bort, att företag kan varumärkesskydda fakta och att fler länder skaffar egna varianter av Kinas brandvägg.
 4. Skyddar alltid IT–avdelningens brandvägg automationen?.
 5. Men när jag såg hur en grupp mapucheaktivister, hopkrupna och snabbt, rusade strax framför karabinjärerna med bensindunkar och brinnande facklor, för att skapa en brandvägg, grep rädslan mig.
 6. Alla med Salt–servrar bör uppdatera systemen omedelbart, alternativt placera servrarna bakom brandväggar.
 7. Enligt Huawei är det omöjligt för företaget att kringgå operatörerna, få åtkomst till nätverken och komma åt data utan att det skulle upptäckas av brandväggar eller andra säkerhetssystem.
 8. Erbjudandet inkluderar bland annat skydd för att förebygga denial–of–service–attacker, brandväggar och anti–bot–skydd.
 9. – Förutom att vi har kasinon och saknar brandväggar för internet är inte skillnaden mellan Macao och städer i Fastlandskina särskilt stora, säger Ieong Meng U, assisterande professor i statsvetenskap vid Macaos universitet.
 10. Sen använder jag en två–vägs brandvägg, alltså jag filtrerar även utgående trafik.
 11. Det går ofta inte att installera en brandvägg i varje enhet, men däremot bör man dölja och kryptera sina enheter för att förhindra att de upptäcks eller att intrång görs på dem.
 12. Då får vi också lättare att hantera den brandvägg vi kommer ha mellan lägenheterna och som innebär att vi inte kan ha vägghängda toaletter där.
 13. Det skulle kunna handla om att ta bort känsliga myndighetsservrar från internet, bygga upp nationella brandväggar som inte släpper in utländska IP–adresser eller tekniskt helt stänga dörren för inkommande trafik i ett moln kontrollerat av svenska staten.
 14. Håll alltid mobilen och all programvara uppdaterad för att täppa till säkerhetsluckor och buggar, och använd gärna antivirusprogram och brandvägg – även på mobilen.
 15. I dag har HSB Östergötland installerat brandväggar och stärkt lösenorden.
 16. Det här gör att antivirusprogrammen ofta släpper igenom spionerna och eftersom du som regel har installerat dem ”frivilligt” reagerar inte heller brandväggen.
 17. Attackerna går bland annat ut på att installera så kallade implantat som har olika syften så som att rensa loggar eller kryptera trafik som flödar genom brandväggen och sedan skicka denna vidare.
 18. De sårbara brandväggarna släpptes 2002 och fortsatte uppdateras fram till sommaren 2009.
 19. Sedan testade vi installation på företagsnätverket på PC för Allas redaktion, där säkerhetsrutiner och brandväggar gjorde sådant som automatisk upptäckt av skrivaren omöjligt.
 20. I den skaran ingår versioner av Ciscos brandväggar PIX och ASA samt versioner av Fortinets brandvägg Fortigate.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?