Synonymer till branschorganisation

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av branschorganisation samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till branschorganisation

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till branschorganisation.

Vad är motsatsen till branschorganisation?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till branschorganisation.

Vad betyder branschorganisation?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av branschorganisation.

Hur böjs branschorganisation?

 1. branschorganisation
 2. branschorganisationen

Hur kan ordet branschorganisation användas?

Det saknas exempel på hur branschorganisation kan användas.

Hur används ordet branschorganisation i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet branschorganisation används i vanlig text.

 1. För hela 2021 blev nedgången för bilförsäljningen i EU 2,4 procent, ned till totalt 9,7 miljoner nyregistrerade bilar, enligt branschorganisationen Acea.
 2. Det stämmer också överens med branschorganisationen Livsmedelsföretagarnas prognos.
 3. Under 2021 registrerades 301 000 nya personbilar, vilket är 3 procent fler än 2020 enligt ny statistik från branschorganisationen Bil Sweden.
 4. Energiföretagen, branschorganisationen för alla energiföretag, säger att en inkludering i taxonomin kan leda till att fler företag vågar satsa.
 5. Fjärde kvartalet blir inte mycket bättre, enligt en preliminär sammanställning av branschorganisationen Svensk Vindenergi.
 6. Man ska samtidigt ha klart för sig att Sverige är en liten aktör och att vi jobbar med den europeiska branschorganisationen Eufias för att få en samsyn, säger Erik Nilsson.
 7. Även arrangören Live nation och branschorganisationen Svensk live är positiva.
 8. Efter pandemins dråpslag mot ekonomin i början av 2020 studsade konjunkturen kraftigt uppåt, men den uppgången är inte lika stark nu, förklarar Mats Kinnwall, chefsekonom på branschorganisationen Teknikföretagen.
 9. Giva Sverige, som är insamlingsorganisationernas branschorganisation, har ögonen på bolaget.
 10. Det visar branschorganisationen Elektronikbranschens senaste snabbindex, som visar den ackumulerade försäljningen sedan januari av sju olika produktgrupper samt det totala försäljningsvärdet hittills i år.
 11. Så då sprider det här sig som en präriebrand, säger Mats Kinnwall, chefsekonom på branschorganisationen Teknikföretagen, till Ekot.
 12. Anna Werner, vd på branschorganisationen Svensk solenergi, håller med om att efterfrågan på solenergi fortsätter att växa.
 13. Sedan dess har branschorganisationen Svensk Betong sagt att cementstoppet hotar byggen som är viktiga för miljön.
 14. En vattenspridare drar iväg en dryg dagskonsumtion vatten på 20 minuter, säger Fredrik Vinthagen på branschorganisationen Svenskt Vatten.
 15. Enligt branschorganisationen Svensk Handel har drygt 2 500 företag försvunnit från detaljhandeln de senaste tio åren.
 16. Arbetet pågår i gruppen Forum för standardisering i skolsektorn, FFIS, som leds av Skolverket men där även bland annat branschorganisationen Swedish Edtech och Sveriges kommuner och regioner, SKR, är med.
 17. Tatuerarnas branschorganisation tycker att det är viktigt att skilja på det arbete som utförs av proffs och tatueringar som görs hemma i köket med färg som köpts in via internet.
 18. Det är väl inte så att jag måste lämna direkt, men långsiktigt är det ingen lösning att en svensk branschorganisation har en ordförande som bor i Danmark.
 19. Det beror helt och hållet på hur vi kan få ordning på detta, säger Vivek Groenka, ordförande för branschorganisationen Indian Tea Association till Financial Times.
 20. Beloppet är framräknat av den oberoende branschorganisationen Rådgivende ingeniørers forening (RFI).


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?